Belépek a Pártba
18 február
2016
HÍR
536 látogató

Bősz Anett: A kormány tisztességtelen, nem a pedagógusok! (reagálás a kormányinfóra)

Lázár János a kormányinfón ismét tisztességtelen volt a demonstrálókkal szemben, amikor kijelentette, hogy újabb béremelésre akkor sincs lehetőség, „ha gyerekekkel próbálják zsarolni” a kormányt. Gerinctelen húzás a Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről, hogy a tiltakozók befeketítésére törekszik ahelyett, hogy a kormány valódi megoldásokat keresne az oktatási rendszer totális csődjének kezelésére.

Túlterhelt és folytonosan megalázott pedagógusok nem tudják ellátni megfelelő színvonalon a munkájukat. Akkor sem, ha a kormány úgy tesz, mintha abból állna a követeléscsomag, hogy a tanárok „többet akarnak keresni és kevesebbet dolgozni”. Ez hazugság! A követelések arról szólnak, hogy az oktatási rendszert működőképessé és decentralizálttá kell tenni, vissza kell adni a tanszabadságot és az intézményi autonómiát.

Orbán Viktor és Lázár János a pedagógustüntetések kezdete óta igyekszik befeketíteni a demonstrálókat és a petíciót elindító tanárokat, de ezúttal teljesen hatástalan az a szalámi-politika, amellyel a társadalmi csoportokat próbálják egymás ellen hangolni, hiszen az egymás iránti szolidaritás – éppen a kormány politikája miatt – folyamatosan nő. Az elégedetlenség olyan széleskörű hazánkban, hogy a finkelsteini kommunikációs fogások hatástalanok és csak visszaütnek a kormányra.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK