Belépek a Pártba
12 április
2019
HÍR
203 látogató

“Borítani kell a bilit!” – Sermer Ádám átlátható parkolási rendszert szorgalmaz Budapesten

Budapest, 2019. április 12., péntek (MTI) – A budapesti polgárok érdeke egy átlátható, egységes parkolási rendszer – jelentette ki a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.

Sermer Ádám szerint Tarlós István szavaiból tudható, hogy ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök nem engedi kialakítani, tehát a jelenlegi főpolgármester “helytartóként, a Fidesz érdekében politizál”, és nem a városban élők szempontjait veszi figyelembe.

Azt mondta, ahhoz azonban, hogy alternatívát kínáljanak, fontos, hogy lehulljon a lepel az összes háttéralkuról. “Borítani kell a bilit” – fogalmazott.
A zuglói polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok politikusa úgy vélekedett, túl sok eredményt nem hozhat, hogy a XIV. kerület saját vizsgálóbizottságot állít fel, az érintettektől ugyanis nem várható objektív megközelítés.

Sermer Ádám arra kérte az eseményen személyesen megjelent Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert: gondoskodjon arról, hogy ne csak a kerület bizottsága elemezhesse a botrányt, hanem vonjanak be külső, független szervezeteket. Példaként említette a Transparency Internationalt. A budapestiek és a zuglóiak érdeke az lenne, hogy ne üzemelhessen olyan parkolási rendszer, amelyből “alvilági szervezetek lopják ki folyamatosan a pénzt” – jelentette ki Sermer Ádám.

Karácsony Gergely az elhangzottakra úgy reagált: áll minden vizsgálat elé, Zugló ugyanis Budapest legátláthatóbb kerülete. Kikérte magának, hogy a Fidesz megpróbálja az ő “nyakába varrni” annak a döntésnek a felelősségét, amelyet a nagyobbik kormánypárt “erőszakolt rá a képviselő-testületre”, és amelyről ő elmondta, hogy rossz.

Arra a kérdésre, hogy neki polgármesterként nincs-e felelőssége a kialakult helyzetben, Karácsony Gergely úgy válaszolt: az övé nagyságrendileg kisebb, mint a Fidesz-frakcióé.

Kérdésre felelve Sermer Ádám leszögezte: az önkormányzati választáson már fel sem merülhet az, ami az európai parlamenti voksoláson, hogy a Liberálisok nem indulnak.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK