Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 április
2019
HÍR
145 látogató

“Borítani kell a bilit!” – Sermer Ádám átlátható parkolási rendszert szorgalmaz Budapesten

Budapest, 2019. április 12., péntek (MTI) – A budapesti polgárok érdeke egy átlátható, egységes parkolási rendszer – jelentette ki a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.

Sermer Ádám szerint Tarlós István szavaiból tudható, hogy ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök nem engedi kialakítani, tehát a jelenlegi főpolgármester “helytartóként, a Fidesz érdekében politizál”, és nem a városban élők szempontjait veszi figyelembe.

Azt mondta, ahhoz azonban, hogy alternatívát kínáljanak, fontos, hogy lehulljon a lepel az összes háttéralkuról. “Borítani kell a bilit” – fogalmazott.
A zuglói polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok politikusa úgy vélekedett, túl sok eredményt nem hozhat, hogy a XIV. kerület saját vizsgálóbizottságot állít fel, az érintettektől ugyanis nem várható objektív megközelítés.

Sermer Ádám arra kérte az eseményen személyesen megjelent Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert: gondoskodjon arról, hogy ne csak a kerület bizottsága elemezhesse a botrányt, hanem vonjanak be külső, független szervezeteket. Példaként említette a Transparency Internationalt. A budapestiek és a zuglóiak érdeke az lenne, hogy ne üzemelhessen olyan parkolási rendszer, amelyből “alvilági szervezetek lopják ki folyamatosan a pénzt” – jelentette ki Sermer Ádám.

Karácsony Gergely az elhangzottakra úgy reagált: áll minden vizsgálat elé, Zugló ugyanis Budapest legátláthatóbb kerülete. Kikérte magának, hogy a Fidesz megpróbálja az ő “nyakába varrni” annak a döntésnek a felelősségét, amelyet a nagyobbik kormánypárt “erőszakolt rá a képviselő-testületre”, és amelyről ő elmondta, hogy rossz.

Arra a kérdésre, hogy neki polgármesterként nincs-e felelőssége a kialakult helyzetben, Karácsony Gergely úgy válaszolt: az övé nagyságrendileg kisebb, mint a Fidesz-frakcióé.

Kérdésre felelve Sermer Ádám leszögezte: az önkormányzati választáson már fel sem merülhet az, ami az európai parlamenti voksoláson, hogy a Liberálisok nem indulnak.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók