Belépek a Pártba
22 szeptember
2014
HÍR
641 látogató

Bodnár Zoltán: Járvány is kitörhet a tűcsereprogram ellehetetlenítése miatt

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Lázár Jánosnak és Kocsis Máténak ahelyett, hogy ismét civil szervezeteket és jogvédőket vádolna, inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy a tűcsereprogram megszüntetése miatt ne törjön ki járvány Budapesten.

A VIII. kerület vezetése lépésről-lépésre rombolta le a Kék Pont Alapítvány munkáját. Először a használt fecskendők begyűjtésével volt Kocsis Máté polgármesternek baja, majd a szervezet irodájának bérleti díját emelte fel a városvezetés drasztikusan, később a kerületi támogatás megvonásával, majd a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumból történő kizárással gáncsolta Kocsis a civil működést. Pedig minden bizonnyal éppen a Kék Pont volt az, amely eddig megakadályozta egy súlyos járvány kialakulását, s erről az alapjogi biztos jelentése is egyértelműen állást foglal. Székely László megállapította, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

A számos szakmai sikert elért alapítványtól a helyi vezetés megvont mindent, ami az alapvető működéshez kell. Valószínűleg az alapítvány, valamint a  tűcsereprogram kivéreztetése vezetett oda, hogy 2006 óta idén először újra felbukkant a HIV-fertőzés a budapesti droghasználók körében.

Romániában és Görögországban, ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött. Az ukrán példa még erősebb: a lakosság egy százaléka lett HIV fertőzött a tűcsere leállítása után.

A Liberálisok elvárják Kocsis Mátétól, hogy a megszüntetett tűcsere program helyett azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

Dr. Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.

Videók

LiBERÁLiSOK