Belépek a Pártba
22 szeptember
2014
HÍR
683 látogató

Bodnár Zoltán: Járvány is kitörhet a tűcsereprogram ellehetetlenítése miatt

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Lázár Jánosnak és Kocsis Máténak ahelyett, hogy ismét civil szervezeteket és jogvédőket vádolna, inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy a tűcsereprogram megszüntetése miatt ne törjön ki járvány Budapesten.

A VIII. kerület vezetése lépésről-lépésre rombolta le a Kék Pont Alapítvány munkáját. Először a használt fecskendők begyűjtésével volt Kocsis Máté polgármesternek baja, majd a szervezet irodájának bérleti díját emelte fel a városvezetés drasztikusan, később a kerületi támogatás megvonásával, majd a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumból történő kizárással gáncsolta Kocsis a civil működést. Pedig minden bizonnyal éppen a Kék Pont volt az, amely eddig megakadályozta egy súlyos járvány kialakulását, s erről az alapjogi biztos jelentése is egyértelműen állást foglal. Székely László megállapította, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

A számos szakmai sikert elért alapítványtól a helyi vezetés megvont mindent, ami az alapvető működéshez kell. Valószínűleg az alapítvány, valamint a  tűcsereprogram kivéreztetése vezetett oda, hogy 2006 óta idén először újra felbukkant a HIV-fertőzés a budapesti droghasználók körében.

Romániában és Görögországban, ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött. Az ukrán példa még erősebb: a lakosság egy százaléka lett HIV fertőzött a tűcsere leállítása után.

A Liberálisok elvárják Kocsis Mátétól, hogy a megszüntetett tűcsere program helyett azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

Dr. Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK