Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

17 július
2015
HÍR
366 látogató

Bodnár Zoltán: Az MNB felügyelőbizottságának azonnali összehívását és Matolcsy meghallgatását kérjük

A Magyar Liberális Párt arra kéri az MNB napokban felállt felügyelőbizottságát, hogy azonnali hatállyal vizsgálja ki, hogy ki adott felhatalmazást a jegybank vezetőinek arra, hogy milliárdos nagyságrendben költsék a pénz műkincsekre, ingatlanokra, alapítványokra. Azonnali hatállyal kéresse be és kérje számon a bizottság Matolcsy Györgyöt az újabb, 4,5 milliárdos vásárlásról.

A Magyar Nemzeti Bank vezetői úgy bánnak az adófizetők pénzével, mintha az a saját privát kiskasszájuk lenne, amiből számlálatlanul költhetik a pénzt hóbortjaikra. Hol a képzőművészeti alkotásokra költenek, aztán a régi szép és méregdrága épületeket kezdik gyűjteni, de van, hogy hangszerekhez, nyaralóhoz támad kedvük és arra költenek milliárdokat valamennyiünk pénzéből.

A folyamatos pénzszórást tétlenül nézi Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter regnálása óta még egy kérdés erejéig sem volt kíváncsi arra, mi indokolja a pénzszórást a jegybanknál. A kétes ügyek ellenére egyetlen alkalommal sem hívták össze a gazdasági bizottságot sem és most sem hallani arról, hogy a frissen felállt felügyelőbizottságot érdekelné, miért, kinek a felhatalmazására és kinek az ötletére, engedélyére költött el az államkasszából Tiziano festményére 4,5 milliárdot a jegybank.

A Liberálisok már korábban benyújtották a jegybank törvény módosítására irányuló javaslatot, amelynek célja éppen az, hogy megakadályozza a jegybank pazarló költekezését, saját kedvteléseiknek az adófizetőkkel való megfizettetését. A kormánytöbbség nem vette napirendre a javaslatot.

Bodnár Zoltán, ügyvivő, gazdaságpolitikus

 

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók