Belépek a Pártba
17 július
2015
HÍR
397 látogató

Bodnár Zoltán: Az MNB felügyelőbizottságának azonnali összehívását és Matolcsy meghallgatását kérjük

A Magyar Liberális Párt arra kéri az MNB napokban felállt felügyelőbizottságát, hogy azonnali hatállyal vizsgálja ki, hogy ki adott felhatalmazást a jegybank vezetőinek arra, hogy milliárdos nagyságrendben költsék a pénz műkincsekre, ingatlanokra, alapítványokra. Azonnali hatállyal kéresse be és kérje számon a bizottság Matolcsy Györgyöt az újabb, 4,5 milliárdos vásárlásról.

A Magyar Nemzeti Bank vezetői úgy bánnak az adófizetők pénzével, mintha az a saját privát kiskasszájuk lenne, amiből számlálatlanul költhetik a pénzt hóbortjaikra. Hol a képzőművészeti alkotásokra költenek, aztán a régi szép és méregdrága épületeket kezdik gyűjteni, de van, hogy hangszerekhez, nyaralóhoz támad kedvük és arra költenek milliárdokat valamennyiünk pénzéből.

A folyamatos pénzszórást tétlenül nézi Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter regnálása óta még egy kérdés erejéig sem volt kíváncsi arra, mi indokolja a pénzszórást a jegybanknál. A kétes ügyek ellenére egyetlen alkalommal sem hívták össze a gazdasági bizottságot sem és most sem hallani arról, hogy a frissen felállt felügyelőbizottságot érdekelné, miért, kinek a felhatalmazására és kinek az ötletére, engedélyére költött el az államkasszából Tiziano festményére 4,5 milliárdot a jegybank.

A Liberálisok már korábban benyújtották a jegybank törvény módosítására irányuló javaslatot, amelynek célja éppen az, hogy megakadályozza a jegybank pazarló költekezését, saját kedvteléseiknek az adófizetőkkel való megfizettetését. A kormánytöbbség nem vette napirendre a javaslatot.

Bodnár Zoltán, ügyvivő, gazdaságpolitikus

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK