Belépek a Pártba
10 augusztus
2014
HÍR
1149 látogató

Bodnár Zoltán: A nép fizet, a kormány meg mulat

A Liberálisok írásbeli kérdéssel fordulnak Hende Csabához, hogy a magyar állampolgárok megtudhassák, mennyibe került nekik a Fradi-stadion megnyitó ünnepsége.  A napvilágot látott ünnepi forgatókönyv szerint ugyanis a rendezvényen Gripenek repülnek majd, melyek repülési óradíja egyenként is milliókat emészt fel.

A 14 milliárdból felépített Fradi stadionba ma egy átlagfizetésből élő nem fog bejutni. A legalacsonyabb jegyár is 9000 Ft, ami egy személynek is borsos, de egy négytagú család esetében az összeg  már megközelíti a közmunkások egyhavi bérét. De a kormányt az, hogy a stadionba a tehetőseken és a VIP vendégeken kívül ma nem jut be senki, egyáltalán nem érdekli. A lényeg, hogy ők maguk jól szórakozzanak. Szórakozásukra pénzt az állam kasszájában találtak, az ünnepséget közpénzből finanszírozzák.

A Liberálisok hétfőn írásbeli kérdést nyújtanak be Hende Csaba honvédelmi miniszterhez, mivel a napvilágot látott ünnepi forgatókönyv szerint az új stadion fölött a megnyitón Gripenek is fognak röpülni. Azt akarjuk megtudni, hogy ki volt a gépek megrendelője, ki fizeti a repülési számlát és mekkora kiadást jelent a gépek repülése az államnak, azaz nekünk, adófizetőknek. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy Hende Csaba szerint a hazai légtér védelmét szolgáló Gripeneknek valóban egy stadionátadón van-e a helyük.

A Kormány eddig is milliárdokat költött presztizs-beruházásokra és futball-hóbortjára, és úgy látszik, az őszi választási kampányban tovább apasztja a regnáló hatalom az államkasszát. Orbán Viktor Várba-költözése többe kerül majd, mint a 3-as metró felújítása. A fővárosi presztizs-beruházások összesen 371 milliárdot emésztenek fel. Ebből az összegből hosszú távon biztosítható lenne Budapest működése,az oktatás- és egészségügy, a közösségi közlekedés fejlesztése, a BKV rendbetétele.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK