Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 augusztus
2014
HÍR
521 látogató

Bodnár Zoltán: A nép fizet, a kormány meg mulat

A Liberálisok írásbeli kérdéssel fordulnak Hende Csabához, hogy a magyar állampolgárok megtudhassák, mennyibe került nekik a Fradi-stadion megnyitó ünnepsége.  A napvilágot látott ünnepi forgatókönyv szerint ugyanis a rendezvényen Gripenek repülnek majd, melyek repülési óradíja egyenként is milliókat emészt fel.

A 14 milliárdból felépített Fradi stadionba ma egy átlagfizetésből élő nem fog bejutni. A legalacsonyabb jegyár is 9000 Ft, ami egy személynek is borsos, de egy négytagú család esetében az összeg  már megközelíti a közmunkások egyhavi bérét. De a kormányt az, hogy a stadionba a tehetőseken és a VIP vendégeken kívül ma nem jut be senki, egyáltalán nem érdekli. A lényeg, hogy ők maguk jól szórakozzanak. Szórakozásukra pénzt az állam kasszájában találtak, az ünnepséget közpénzből finanszírozzák.

A Liberálisok hétfőn írásbeli kérdést nyújtanak be Hende Csaba honvédelmi miniszterhez, mivel a napvilágot látott ünnepi forgatókönyv szerint az új stadion fölött a megnyitón Gripenek is fognak röpülni. Azt akarjuk megtudni, hogy ki volt a gépek megrendelője, ki fizeti a repülési számlát és mekkora kiadást jelent a gépek repülése az államnak, azaz nekünk, adófizetőknek. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy Hende Csaba szerint a hazai légtér védelmét szolgáló Gripeneknek valóban egy stadionátadón van-e a helyük.

A Kormány eddig is milliárdokat költött presztizs-beruházásokra és futball-hóbortjára, és úgy látszik, az őszi választási kampányban tovább apasztja a regnáló hatalom az államkasszát. Orbán Viktor Várba-költözése többe kerül majd, mint a 3-as metró felújítása. A fővárosi presztizs-beruházások összesen 371 milliárdot emésztenek fel. Ebből az összegből hosszú távon biztosítható lenne Budapest működése,az oktatás- és egészségügy, a közösségi közlekedés fejlesztése, a BKV rendbetétele.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje

Hozzászólás


Leave a Reply26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók