Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 június
2016
HÍR
1812 látogató

Bodnár Zoltán: A Liberálisok követelik az MNB felügyelő bizottsági jelentésének nyilvánosságra hozatalát

A Liberálisok felszólítják Papcsák Ferencet,  a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnökét, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra az MNB gazdálkodásáról, befektetéseiről, alapítványrendeléseiről készített és elfogadott jelentést az ahhoz fűzött különvéleménnyel együtt.

A felügyelő bizottság a jegybank Országgyűlés által választott ellenőrző szerve, amely az Országgyűlésnek beszámolási kötelezettséggel tartozik. A monetáris politikai döntésekben megvalósuló jegybanki függetlenségtől elválaszthatatlan a központi bank működésének átláthatósága és elszámoltathatósága. A közvéleménynek, a választópolgároknak joguk van tudni, hogyan gazdálkodnak az állami intézmények a rájuk  bízott közvagyonnal, és joguk van megismerni a gazdálkodásuk ellenőrzésére létrehozott szervek  vizsgálatainak eredményeit, az Állami Számvevőszék, a KEHI  jelentéseit éppen úgy, mint a Magyar Nemzeti Bank esetében hasonló feladatot ellátó felügyelő bizottság jelentéseit. Az állampolgároknak joguk van megismerni a felügyelő bizottság Országgyűlés által választott valamennyi tagjának véleményét, még akkor is, ha az kisebbségi vélemény.

A felügyelő bizottság titkolózása összeegyeztethetetlen nemcsak a jegybanktörvény céljaival, de az Európai Unió központi bankjainak szokásos gyakorlatával is.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók