Belépek a Pártba
06 augusztus
2014
HÍR
599 látogató

Bodnár Zoltán: A forint jelenlegi helyzete a beteges orbáni unortodox gazdaságpolitika következménye

 

Egy órája 317 forint fölött is járt az euró. Ennek oka a dollár helyzete, az általános paci hangulat, no meg egy sor más externália, amire a kormány is előszeretettel hivatkozik, ám aligha kétséges, hogy a forint ilyen látványos gyengülésében az a piaci megítélés is meghatározó szerepet játszik, amely Orbán tusnádfürdői víziójának egyenes következménye.

A diktatúra nyílt meghirdetése, az Európai Unió alapelveinek nyilvános tagadása nagy visszhangot, éles reakciókat váltott ki nemcsak itthon, hanem a világ vezető gazdaságaiban is. Magyarország a kormány minden statisztikai bűvészkedése ellenére már eddig is a bóvli kategóriában volt és most a piaci megítélésben még lejjebb került hazánk. Magyarország piaci szempontból jelenleg egy kockázatos, bizonytalan, kiszámíthatatlan ország, megbízhatatlan, szószegő vezetőkkel, reménytelenül lecsúszó, szétzilált és perspektívátlan gazdasággal, megnyomorított bankrendszerrel, amelyet csak a veszélyben lévő uniós források és egy-két, a gyűlölt multik által fenntartott iparág teljesítménye tart még a felszínen. A forint egy elértéktelenedő ország elértéktelenedő nemzeti valutája. A forint jelenlegi helyzete a beteges orbáni unortodox gazdaságpolitika következménye.  A Kormányt szemmel láthatólag mindez nem zavarja, hiszen a számlát a nap végén mi, adófizető polgárok fizetjük meg.

Bodnár Zoltán,
az MLP főpolgármester-jelöltje, gazdaságpolitikai főtanácsadója

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK