Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

06 augusztus
2014
HÍR
397 látogató

Bodnár Zoltán: A forint jelenlegi helyzete a beteges orbáni unortodox gazdaságpolitika következménye

 

Egy órája 317 forint fölött is járt az euró. Ennek oka a dollár helyzete, az általános paci hangulat, no meg egy sor más externália, amire a kormány is előszeretettel hivatkozik, ám aligha kétséges, hogy a forint ilyen látványos gyengülésében az a piaci megítélés is meghatározó szerepet játszik, amely Orbán tusnádfürdői víziójának egyenes következménye.

A diktatúra nyílt meghirdetése, az Európai Unió alapelveinek nyilvános tagadása nagy visszhangot, éles reakciókat váltott ki nemcsak itthon, hanem a világ vezető gazdaságaiban is. Magyarország a kormány minden statisztikai bűvészkedése ellenére már eddig is a bóvli kategóriában volt és most a piaci megítélésben még lejjebb került hazánk. Magyarország piaci szempontból jelenleg egy kockázatos, bizonytalan, kiszámíthatatlan ország, megbízhatatlan, szószegő vezetőkkel, reménytelenül lecsúszó, szétzilált és perspektívátlan gazdasággal, megnyomorított bankrendszerrel, amelyet csak a veszélyben lévő uniós források és egy-két, a gyűlölt multik által fenntartott iparág teljesítménye tart még a felszínen. A forint egy elértéktelenedő ország elértéktelenedő nemzeti valutája. A forint jelenlegi helyzete a beteges orbáni unortodox gazdaságpolitika következménye.  A Kormányt szemmel láthatólag mindez nem zavarja, hiszen a számlát a nap végén mi, adófizető polgárok fizetjük meg.

Bodnár Zoltán,
az MLP főpolgármester-jelöltje, gazdaságpolitikai főtanácsadója

Hozzászólás


Leave a Reply26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók