Belépek a Pártba
12 június
2017
HÍR
458 látogató

Biztató hírek Franciaországból

A Liberálisok üdvözlik a francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményeit. A liberális MoDem-mel szövetséges, centrista LREM, Macron elnök mozgalma fölényes győzelmét vetítik előre az első forduló eredményei. Az előrejelzések szerint a jövő vasárnapi második fordulóban négyszáz felett lesz a centrista LREM és a liberális MoDem képviselőinek száma, azaz reális esély van ara, hogy Macron elnök politikáját támogató erők két harmados többséget szereznek a képviselőházban. Ez nagyon erős felhatalmazást jelent Macron elnök számára programjának megvalósítására, az országnak új esélyt adó reformok végrehajtására és Franciaországot újból Európa meghatározó országává, az európai egységfolyamat motorjává tegye. További jó hír, hogy jelentősen visszaesett a jobboldali radikális Nemzeti Front és várhatóan csak tíz képviselője lesz a Nemzetgyűlésben. A választáson ugyancsak rosszul szerepeltek a hagyományos nagy pártok, különösen a Szocialisták, akiknek szintén csak néhány képviselőjük lesz a Nemzetgyűlésben. A választásokra árnyékot vet az alacsony részvétel, a franciák 51 %-a nem tartotta fontosnak a nemzetgyűlési választásokat.
A francia választások várható következménye egy megerősített francia-német együttműködés és továbblépés az európai építkezésben. Ha ezt nem veszi figyelembe a magyar kormány, akkor annak nagyon negatív következményei lesznek Magyarország helyzetére az EU-ban. Ha a magyar kormány nem változtat az eddigi destruktív hozzáállásán, akkor hazánk könnyen az EU perifériájára szorulhat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK