Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 június
2018
HÍR
159 látogató

Béremelést a védőnőknek!

Június 13-a a magyar védőnők napja. Azokat a segítőket ünnepeljük, akik ott vannak értünk kiskorunkban és ott vannak gyermekeinkért, amikor szükségük van rá. Hivatásukká fogadták egészségünk megóvását, ápolnak és ellátnak minket. Ott vannak, amikor kisgyerekként megbetegszünk, amikor iskolásként oltást kapunk, amikor várandósan vizsgálatokra járunk, és amikor gyermekünkkel a kezünkben elhagyjuk a kórházat. Ők azok a jótevők, akik a legkisebb hírnevet kapják, mégis ugyanolyan elköteleződéssel végzik a feladatukat, mint bármelyik más egészségügyi dolgozó.

A Liberálisok ezen a napon nem csak a magyar védőnőket ünneplik, de az alapszintű ellátás borzalmas helyzetére is felhívják a figyelmet. A védőnők a háziorvosokkal egyetemben egyre nehezedő körülmények között végzik a munkájukat. Egyre kevesebben tudják teljes mértékben ellátni feladataikat, miközben Magyarország a megbetegedések és egészségi problémák szempontjából a sorhajtók között van Európában.

Az állam egyértelmű feladata az alapszintű egészségügyi ellátás biztosítása lenne, a Fidesz azonban nem hajlandó ezt fenntartani. Ahelyett, hogy szuperkórházakat tervezne, és hamis béremeléseket lebegtetne, felszólítjuk a kormányt, hogy támogassa a védőnőket feladatuk ellátásában! A népesség gyarapodását nem lózungokkal, hanem tettekkel kell elérni, ehhez pedig az első lépések között kell lennie a védőnők béremelésének is.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók