Belépek a Pártba
13 június
2018
HÍR
439 látogató

Béremelést a védőnőknek!

Június 13-a a magyar védőnők napja. Azokat a segítőket ünnepeljük, akik ott vannak értünk kiskorunkban és ott vannak gyermekeinkért, amikor szükségük van rá. Hivatásukká fogadták egészségünk megóvását, ápolnak és ellátnak minket. Ott vannak, amikor kisgyerekként megbetegszünk, amikor iskolásként oltást kapunk, amikor várandósan vizsgálatokra járunk, és amikor gyermekünkkel a kezünkben elhagyjuk a kórházat. Ők azok a jótevők, akik a legkisebb hírnevet kapják, mégis ugyanolyan elköteleződéssel végzik a feladatukat, mint bármelyik más egészségügyi dolgozó.

A Liberálisok ezen a napon nem csak a magyar védőnőket ünneplik, de az alapszintű ellátás borzalmas helyzetére is felhívják a figyelmet. A védőnők a háziorvosokkal egyetemben egyre nehezedő körülmények között végzik a munkájukat. Egyre kevesebben tudják teljes mértékben ellátni feladataikat, miközben Magyarország a megbetegedések és egészségi problémák szempontjából a sorhajtók között van Európában.

Az állam egyértelmű feladata az alapszintű egészségügyi ellátás biztosítása lenne, a Fidesz azonban nem hajlandó ezt fenntartani. Ahelyett, hogy szuperkórházakat tervezne, és hamis béremeléseket lebegtetne, felszólítjuk a kormányt, hogy támogassa a védőnőket feladatuk ellátásában! A népesség gyarapodását nem lózungokkal, hanem tettekkel kell elérni, ehhez pedig az első lépések között kell lennie a védőnők béremelésének is.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK