Belépek a Pártba
18 október
2016
HÍR
785 látogató

Barbárok módjára bánik a kormány a fogyatékossággal élőkkel

Az akadálymentesítés folyamata elakadt. A téma kívül esik a kormányzat érdeklődésén. Sok településen csak vágyálom, de Budapest közlekedése, számos kereszteződése, intézménye, közintézménye is távol van a valós akadálymentesítéstől.

A paralimpia kezelése sokat megmutatott a kormány hozzáállásából. Míg ép olimpikonjainkat hősként ünnepeltük, paralimpikonjainkra kevesen fordítottak kellő figyelmet. Kezdődött ez a Magyar Paralimpiai Bizottság pénzügyi botrányaival, folytatódott azzal, hogy a Gerevich-ösztöndíjak messze elégtelenek a fogyatékossággal élő sportolóink körében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meglepő magyarázattal állt elő, hogy miért nem növelik a paralimpikonok díjazását: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy nem érzékeltek társadalmi igényt az érmes és paralimpiai helyezett sportolóink díjazásának növelésére, ezért nincs napirenden az intézkedés.

Észre kell venni, hogy az egyes kisebbségek – legyenek azok nemzeti, etnikai csoportok, szexuális kisebbségek vagy a fogyatékossággal élők köre – nem kerülhetnek be a társadalom „fölösleges”-nek címzett fiókjaiba. Ez abszurd.

Az esélyegyenlőség az iskolákban és az oktatással kezdődik. Különösen igaz ez a speciális nevelési igényű gyerekekre, azonban úgy tűnik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben is a könnyebb utat választotta: a nemzeti alaptantervet hagyja toldozgatni-foldozgatni akár a halmozottan fogyatékos gyerekek esetében is, így előfordulnak olyan esetek, hogy látássérült autista gyerekek erkölcstant tanulnak.

A Magyar Liberális Párt követeli, hogy 1.) a kormány gyorsítsa fel az akadálymentesítést országosan és a Budapesten is. Indítson speciális akadálymentesítési programot minden fogyatékkal élő csoport számára. Ezzel kapcsolatban kezdjen egyeztetéseket az érintettekkel. 2.)Emeljék fel a paralimpiai sportolók díjazását az ép olimpikonok szintjére. Azonos erkölcsi és anyagi feltételek járnak nekik is. 3.) A fogyatékos tanulók számára dolgozzanak ki olyan tanterveket, amelyek jobban illeszkednek az ő igényeikhez és sajátosságaikhoz.

 Bősz Anett, ügyvivő, Magyar Liberális Párt – Liberálisok 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK