Belépek a Pártba
01 szeptember
2017
HÍR
656 látogató

Azonnali intézkedésekre van szükség az iskolarendszerben

Az Orbán-kormány által átépített oktatási rendszerben régóta szenved minden szereplő, aki csak átlépi egy állami iskola kapuját. A most előkészített módosítások azonban szintet ugrottak. Nem túlzás azt állítani, hogy a kirekesztés és a megalázás oktatási rendszerét hozta létre a Fidesz.
Minden eddiginél megalázóbb tanárnak lenni, nem pusztán a bérezés miatt, hanem az erőszakosan központosított rendszerben megélt jogfosztások miatt is. A diákok sincsenek jobb helyzetben: túlterhelik őket, miközben a jövőjüket játsszák el.
1.    A helyi közösségeknek jelenleg semmi ráhatásuk sincs a saját sorsukra.
2.    A bérfejlesztés jelen formájában nem ösztönöz, hanem büntet, így pedig – a jelenlegi rendszer keretein belül – a hatalmi játszmák eszközévé válik.
3.    Az oktatási rendszerben ma vannak egyenlők és egyenlőbbek. Az egyházi iskolákban 2,7-szer annyi pénz jut egy gyerekre, mint az állami iskolákban.

Az alábbi feltételek azonnali teljesülése esetén még menthető lenne a rendszer:
1.    Az iskolákat vissza kell adni a helyi közösségeknek. Ne lehessen anélkül iskolaigazgatót választani, hogy a tantestület ne adná beleegyezését.
2.    A bérfejlesztésnek ösztönzőnek kell lennie, nem büntetőnek. Nem lehet a beígért pedagógusi bérfejlesztés bizonyos százalékát mozgó bérré tenni. Az megilleti a pedagógusokat. Amennyiben efölött egy motivációs célzattal bevezetett bónuszrendszert bevezetnek, az rendben van. Ez az, ami ösztönöz. Jelen formájában csak a hatalmi játszmák eszköze a mozgóbér.
3.    Az oktatási rendszerben nem létezhetnek egyenlők és egyenlőbbek! Szüntessék meg az állami és az egyházi iskolák közti súlyos különbségtételt a finanszírozásban. Nem azt követeljük, hogy vegyenek el az egyháziaktól. Az állami iskolásoknak is jusson ennyi.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK