Belépek a Pártba
01 február
2022
HÍR
5161 látogató

Az új parlament döntsön az államfőről!

A köztársaság napján arra kérjük az Országgyűlést, a választások után döntsön csak az új államfő személyéről. A köztársasági elnök feladata, hogy kifejezze a nemzet egységét, emiatt fontos lenne, hogy ne a ciklus végén, megbízatásuk lejártakor válasszák meg őt az országgyűlési képviselők. Az új parlament ugyanis jobban tükrözi a választói akaratot, az így született döntés pedig jobban kifejezi a nemzet egységét is. Magyarországon az emberek többsége a Fidesz tizenkét évnyi szabadságellenes és korrupt kormányzása után változást szeretnének. Új képviselőket és új kormányt fognak választani. Fontos, hogy az új államfő kiválasztására is minél nagyobb ráhatásuk lehessen. Ezért nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a Fidesz újra egy vezető pártpolitikust, a párt korábbi alelnökét jelölje államfőnek, aki a nemzet egysége helyett a társadalom megosztását jelképezi. Novák Katalin aktív részese és alakítója volt az elmúlt évek gyűlöletre és megosztásra építő politikájának. Biztosak vagyunk benne, hogy az új parlament talál majd helyette olyan jelöltet, aki méltó az államfői poszt betöltésére. Ezért a magyar köztársaság kikiáltásának 76. évfordulóján arra kérjük az Országgyűlést, halassza az államfő kiválasztását az választás utánra.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK