Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 május
2018
HÍR
172 látogató

Az Országgyűlés erősítse meg uniós elkötelezettségét!

Budapest, 2018. május 10., csütörtök (MTI) – A Liberálisok ügyvivője az uniós tagság melletti elkötelezettség megerősítésére kéri a parlamentet.

Bősz Anett – aki a Párbeszéd frakciójának tagja – csütörtökön nyújtotta be a Háznak az erről szóló politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatát, ezt megelőző sajtótájékoztatóján pedig arról beszélt: célja, hogy a képviselők hitet tegyenek az európai értékek mellett.

A jogállami normák és a demokratikus intézményrendszer mellett érvelt. Értékelése szerint az elmúlt nyolc évben nemcsak ezek sérültek, hanem azok a struktúrák is, amelyek a jövő generáció számára teremthetnek stabil társadalmi létet. Ezek közé sorolta az oktatást, az egészségügyet és a szociális szférát.

Az ellenzéki politikus egyúttal azt kérte a kormánytól, hogy tűzze ki az uniós zászlót a parlament épületére, szimbolikusan is hitet téve az EU-hoz tartozás mellett.

Bősz Anett úgy vélte: ha Magyarország most kérné felvételét az unióba, akkor megtagadnák tőle a belépést.

Faggatták a Párbeszéd parlamenti munkájáról is. Egyfajta “mini szivárványfrakcióként” jellemezte a képviselőcsoportot, amelyet 3 párt képviselői alkotnak. Megállapodásuk szerint a Liberálisok képviseletében nem vonatkozik rá a frakciófegyelem, s rögzítették azt is, hogy egyéni képviselői indítványok formájában képviseli a Liberálisok álláspontját – ismertette.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók