Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

18 április
2018
HÍR
364 látogató

Az Orbán-rendszer megfertőzi egész Európát – Közösen kell tennünk ellene!

A Fidesz újabb kétharmados győzelme nem pusztán itthon, de a nemzetközi politikai életben is aggodalmakat váltott ki. Emmanuel Macron francia köztársasági elnök az Európai Parlamentben burkoltan Orbán Viktornak üzent kijelentésével: “Nem lehet Brüsszelt vagy Strasbourgot hibáztatni mindenért. Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője ennél célzottabban és erőteljesebben ment neki a magyar kormánynak, amikor azt mondta: elfogadhatatlan, ami Magyarországban zajlik, ezt az aberrációt pedig fel kell számolni.

„…Aggasztónak tartjuk, hogy bűnrészességet vállal a magyar demokrácia elleni támadásokban” – Ez már annak az Angela Merkel német kancellárnak címzett levél kezdő megállapítása, amelyet neves írók, akadémikusok, aktivisták írtak, és amelyben többek között azzal vádolják a német és az európai politika vezető alakját, hogy hallgatásával az antiszemita, antidemokratikus erők szövetségesévé válik. A levél végül felszólítja Merkelt, illetve a Fideszt magába foglaló Európai Néppártot is, hogy zárja ki a magyar pártot soraiból, mert ha ezt nem teszi meg, Európa súlyos árat fog fizetni. Súlyos árat, mégpedig azért, mert más autokrata vezetők biztatást fognak látni abban, ha Orbán rendszere következmények nélkül működhet tovább.

A Liberálisok szerint a józan politikai szereplők joggal aggódnak amiatt, hogy Magyarországon a közszolgálati médiát még inkább a kormánypropaganda eszközévé teszik, hogy a civil szervezetek ellen újabb támadással készülnek, hogy a független tudományos intézeteket is ellehetetlenítik. Macron, Verhofstadt és az akadémikusok nyilatkozatai mind arra figyelmeztetnek: a magyar autokrácia soha nem fog letérni az általa járt útról, ha a magyar társadalom nem lesz elég erős ahhoz, hogy harcoljon ellene. Az ellenzéki pártok, a civilek és minden változást akaró magyar ember azonban összefogva megállíthatja az antidemokratikus erők tombolását. Együtt véget vethetünk az illiberális állam térnyerésének, együtt megállíthatjuk a magyar sajtó, az önkormányzatiság, a független bíróságok ellehetetlenítését és a civil szervezetek kriminalizálását.

A fent említett európai politikusok és az előbb idézett levél írói jól látják: az Orbán-rendszer megfertőzi Európát. Nekünk, demokratáknak közösen kell fellépnünk ellene; ez a választás tanulsága.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók