Belépek a Pártba
19 szeptember
2018
HÍR
260 látogató

Az Orbán-kormány újabb támadást intézett a kultúra szabadsága ellen

A magyar kormány újabb támadást indított a magyar kulturális élet szabadsága és függetlensége ellen, újabb lépést tett a totális cenzúra bevezetése felé, amikor az összes állam uralta kulturális intézménynek körlevél formájában kiküldte a nyilatkozatokra, médiaszereplésre, és bármilyen közlésre vonatkozó új irányelveket. Az intézmények ilyesfajta korlátozása, cenzúrázása pártállami időket idéz, annak is a durvább változatát. Azokat az éveket idézi, amikor ajánlatosabb volt hallgatni, mint beszélni. Ez is bizonyítja: Magyarország demokratikus válságba került, hiszen csak egy antidemokratikus, alapvető jogokat be nem tartó,  illiberális állam fél attól, ha az embereknek joguk van véleményt nyilvánítani.

A Magyar Liberális Párt egyre aggasztóbbnak tartja azt a kultúrharcot, amely intézmények bezárásával, alkalmazottak elhallgattatásával jár; az Orbán-kormány minden nappal közelebb kerül azokhoz a rezsimekhez, ahol ez a rendszer már működik. Meglehet, hogy Putyin, Erdogan, és még néhány autoriter vezető diktatórikus rendszere egyelőre életképes, Magyarország azonban az Európai Unió tagjaként hosszabb távon nem követheti ezeket az országokat. A Liberálisok mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az idő a lehető legrövidebb ideig tartson, a szabadságot ugyanis nem lehet pórázon tartani! A Magyar Liberális Párt támogatja azokat a mozgalmakat, amelyek hajlandóak fellépni a túlkapásokkal, a cenzúra általános kiterjesztésével szemben, és a maga lehetőségein, felületein keresztül minden segítséget megad annak érdekében, hogy ne csorbulhassanak tovább az alapvető emberi jogok.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK