Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 október
2018
HÍR
246 látogató

Az Orbán-kormány kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága

A Magyar Liberális Párt szerint a magyar külpolitika súlyos stratégiai kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága. Súlyos felelőtlenség, hogy Szijjártó Péter egy ukrán konzul “kizsuppolásával” válaszolt a beregszászi magyar konzul kiutasítására. Üzenetértékű, hogy mindezt Moszkvában jelentette be a magyar külügy vezetője. Abban az országban, amely tisztességtelen háborút vív Ukrajnával és az ukrán hadseregben szolgáló magyar katonákkal szemben.

Az ukrán-magyar konfliktus további élezése helyett arra lenne szükség, hogy Magyarország minél nagyobb segítséget nyújtson Ukrajnának a NATO és EU-csatlakozáshoz. Ez hazánk és a kárpátaljai honfitársaink érdeke is. Az Orbán-kormány az ukrán NATO-tagság akadályozásával pont a kárpátaljai magyarok biztonságát veszélyezteti, azt kockáztatja, hogy még több magyar fogja életét veszteni az Oroszországgal vívott háborúban. A kárpátaljai magyarság biztonsága csak akkor lesz szavatolható, ha Ukrajna csatlakozni tud az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy ne Moszkvát, hanem a kárpátaljai magyarok érdekét képviselje! Arra kérjük a Fidesz-kormányt, hogy ne Putyint, hanem hazánk érdekét képviselje! Az ukránokkal való konfliktus további mélyítése helyett tegyen meg mindent a magyar külügy annak érdekében, hogy Ukrajnában béke legyen, és hogy a béke megteremtésével a kárpátaljai magyar kisebbség oktatási jogvitáit is rendezni lehessen!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók