Belépek a Pártba
22 november
2019
HÍR
181 látogató

Az Orbán-kormány kilenc éve szisztematikusan rombolja a közoktatás színvonalát

Ma van a magyar közoktatás napja, de ünnepelni valónk sajnos nincs. Az Orbán-kormány az elmúlt 9 évben szisztematikusan és szándékosan rombolta a közoktatás színvonalát.

Orbán Viktor és kormányának érdekében láthatóan nem az áll, hogy önállóan gondolkodó, jó problémamegoldó, a saját tehetségüket kibontakoztató diákok kerüljenek ki az iskolapadból, épp ellenkezőleg: hogy tárgyi tudással rendelkező, de a való életben kiigazodni nem tudó fiatal felnőtteket neveljen a közoktatás.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a tankötelezettséget leszállították 16 évre, elengedve azoknak a hátrányos helyzetű, szegény sorsú fiataloknak a kezét, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségnyújtásra. Hogy nem becsülik meg a pedagógusokat, korlátozni próbálják a tanárok szabadságát, nem hagyják, hogy a körülményekhez és az adottságokhoz igazíthassák a tananyagot, a tanítási módszereket, nem hagyják, hogy a legjobb tudásuk szerint végezhessék a munkájukat, a hivatásukat.

A magyar közoktatás napján arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a diákoknak nem kizárólag tárgyi tudásra, hanem XXI. századi, minőségi oktatásra van szüksége, a pedagógusoknak pedig a kormány támogatására ahhoz, hogy ezt a korszerű, életre nevelő tudást átadhassák a tanulóknak. A magyar közoktatás napján kiállunk a magyar diákokért, a magyar pedagógusokért és a magyar közoktatás függetlenségéért, szabadságáért és fejlődéséért!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK