Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 július
2018
HÍR
135 látogató

Az NVB tagjaitól és a nyilvánosságtól kérünk segítséget a kannabisz-népszavazásért

A Magyar Liberális Párt az elmúlt fél évben hatszor nyújtott be kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz annak érdekében, hogy népszavazást tarthassunk a kannabisz dekriminalizálásáról és legalizálásáról. Az NVB mind a hat alkalommal elutasította a népszavazási kérdéseinket; hol egy kérdésünkben található vesszőbe kötöttek bele, hol kétértelműségre hivatkozva dobták vissza a kezdeményezésünket, és minden alkalommal nemzetközi szerződésekre hivatkoztak. Hiába kértünk javaslatokat a legjobb jogászoktól, hiába tettük fel kérdéseinket elölről hátra és fordítva is, sorra elbuktak a kezdeményezéseink.

Ebből elég volt! Arra kérjük az NVB tagjait és kiemelten annak elnökét, adjanak javaslatot ők! Mondják el végre, hogyan tegyük fel a kérdésünket, hogy az át is mehessen a bizottságon. Arra kérjük az NVB tagjait, ne gátolják azt, hogy az emberek véleményt mondhassanak a kannabisz fogyasztásáról! Ne hivatkozzanak tovább a nemzetközi javaslatokra se, hiszen a fejlett, nyugati, demokratikus országokban, Amerikától kezdve Svájcon át egészen Izraelig mindenhol dekriminalizálják és legalizálják a kannabiszt.

A Liberálisok az NVB tagjaihoz intézett felkérés mellett elindítanak egy kezdeményezést is, amelynek szintén az a célja, hogy végre olyan kérdést találjunk, amit jóváhagy a bizottság. Bárki küldhet nekünk javaslatokat emailben vagy a közösségi felületeinken, hogy hogyan tegyük fel a kérdésünket. Nem adjuk fel: mindaddig be fogjuk nyújtani a kérdéseinket, amíg népszavazás nem lesz, vagy érdemben nem változik a törvény. Továbbá felszólítjuk a kormányt, és az NVB-t, ne gátolja tovább, hogy a magyar emberek dönthessenek a kannabisz dekriminalizálásáról és legalizálásáról!

 


 

Budapest, 2018. július 10., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt arra kéri a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjait, hogy nyújtsanak segítséget a kannabisz legalizációjáról szóló népszavazási kérdés elkészítéséhez.

A párt elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben eddig hat különböző formában nyújtottak be népszavazási kérdést, de a bizottság egyiket sem hagyta jóvá. Sermer Ádám hangsúlyozta, az NVB mint testület, nem adhat segítséget a kérdés elkészítéséhez, de a tagjai igen. Ezért őket egyenként kérik fel, hogy segítsenek megfogalmazni egy olyan kérdést, amit a Nemzeti Választási Bizottság várhatóan jóváhagy majd – közölte.

A politikus úgy fogalmazott: az NVB-nek nem az a munkája, hogy a kormánynak tetsző kérdéseket átengedje, a nem tetszőket pedig akadályozza. Ehelyett a bizottságnak elő kell segítenie, hogy a társadalom a számára fontosnak tartott kérdésekben elmondhassa a véleményét – jelentette ki.

Sermer Ádám egyúttal azt kérte, hogy aki egyetért a kannabisz teljes vagy részleges legalizálásával, illetve dekriminalizálásával, juttassa el hozzájuk ötleteiket.

Kérdezték az ellenzéki politikust arról, hogy a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, mert a Jobbik kampányra költötte azokat az adományokat, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bírságának kifizetésére gyűjtöttek. Úgy vélekedett, hogy a kormány antidemokratikus módon, az ÁSZ-on keresztül támadja az ellenzéki pártokat, de az “kívülről is tökéletesen látszott”, hogy a Jobbik számtalan szabálysértést követett el.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók