Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 május
2019
HÍR
143 látogató

Az NVB és a Kúria a rasszizmust védelmezi

Az NVB és a Kúria az Alaptörvény helyett a rasszisták védelmére kelt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az RTL Klubot azért akarják megbüntetni, mert megakadályozta, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk olyan hirdetést tegyen közzé a csatornán, amely egyértelműen gyűlöletkeltő és sérti roma honfitársaink méltóságát.

Az NVB és a Kúria szerint mérlegelés nélkül le kellett volna adni a tévéadónak a cigányságot becsmérlő hirdetést. Szerintünk viszont jól döntöttek az RTL-nél, hogy inkább az alapvető jogok és emberi méltóság védelmét választották! Az NVB és a Kúria arra hivatkozik, hogy a választási eljárás szabályai szerint nem lehet megtagadni a gyűlöletkeltő tartalmak nyilvánosságra hozását sem. Szerintünk viszont a választási eljárás szabálya is az Alaptörvény hatálya alá esik, ezért jogosan utasította el az RTL a hirdetés közreadását.

Bízunk benne, hogy az Alkotmánybíróság kiköszörüli a csorbát, és helyt ad a csatorna kifogásainak. A jövőben pedig gondoskodni kell róla, hogy csak olyan politikai hirdetést adhassanak a pártok a tévéknek közlésre, amelyek nem sértik az Alaptörvényt. Vizsgálja felül az NVB a tartalmakat, mielőtt arra köteleznék a csatornákat, hogy leadják a hirdetést!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
19 október 2018
HÍR
Egyre sokasodnak a kérdőjelek a hernádi sportpálya körül
04 július 2016
HÍR
Liberálisok: Ne Lázár János felügyelje az Uniós források elosztását!
Lázár János a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy jó szívvel nem tudna Magyarország Európai Uniós tagságára szavazni egy esetleges népszavazáson. A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy éppen az a miniszter nyilatkozik így, aki az uniós források felhasználásáért felel. Lázár Jánosnak minden kormánytagnál jobban kell tudnia, mennyit köszönhet Magyarország az EU-nak.

Videók

LiBERÁLiSOK