Belépek a Pártba
29 május
2019
HÍR
495 látogató

Az NVB és a Kúria a rasszizmust védelmezi

Az NVB és a Kúria az Alaptörvény helyett a rasszisták védelmére kelt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az RTL Klubot azért akarják megbüntetni, mert megakadályozta, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk olyan hirdetést tegyen közzé a csatornán, amely egyértelműen gyűlöletkeltő és sérti roma honfitársaink méltóságát.

Az NVB és a Kúria szerint mérlegelés nélkül le kellett volna adni a tévéadónak a cigányságot becsmérlő hirdetést. Szerintünk viszont jól döntöttek az RTL-nél, hogy inkább az alapvető jogok és emberi méltóság védelmét választották! Az NVB és a Kúria arra hivatkozik, hogy a választási eljárás szabályai szerint nem lehet megtagadni a gyűlöletkeltő tartalmak nyilvánosságra hozását sem. Szerintünk viszont a választási eljárás szabálya is az Alaptörvény hatálya alá esik, ezért jogosan utasította el az RTL a hirdetés közreadását.

Bízunk benne, hogy az Alkotmánybíróság kiköszörüli a csorbát, és helyt ad a csatorna kifogásainak. A jövőben pedig gondoskodni kell róla, hogy csak olyan politikai hirdetést adhassanak a pártok a tévéknek közlésre, amelyek nem sértik az Alaptörvényt. Vizsgálja felül az NVB a tartalmakat, mielőtt arra köteleznék a csatornákat, hogy leadják a hirdetést!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK