Belépek a Pártba
28 december
2018
HÍR
308 látogató

Az MTI megtagadta az MTVA-ról szóló közleményünk kiadását

A magyar adófizetők pénzéből működő Magyar Távirati Iroda jó hírnév megsértésére hivatkozva megtagadta a Magyar Liberális Párt közszolgálati kuratóriumról szóló közleményének kiadását, melyben arra szólítottuk fel a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának ellenzéki tagjait, hogy kezdeményezzék az országgyűlési képviselőket ért atrocitások kivizsgálását. A közleményben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a törvény szerint a kuratórium feladata „a közszolgálati médiaszolgáltatók függetlenségének védelme” (6.9.), a független működésnek pedig alapfeltétele, hogy az ellenzéki képviselőket az intézmény ellenőrzésében senki se akadályozhassa meg. Az MTI arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az az Országos Sajtószolgálat (OS) Szabályzatának 14.2. pontjába ütközik, mely szerint a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.

A Liberálisok szerint az MTVA jó hírneve nem most, hanem 2010 után került veszélybe, amikor a közmédia a Fidesz-kormány szolgálatába állt, és az objektív tájékoztatás helyett a kormány programjának népszerűsítése és a propaganda terjesztése lett az elsődleges feladata.  A Liberálisok fontosnak tartják, hogy a közszolgálati médiaszolgáltatók valóban függetlenül működhessenek, ezért továbbra is az MTV-székházban történtek kivizsgálására kérjük a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának ellenzéki tagjait. Elfogadhatatlan, hogy a függetlennek hazudott közmédiában elhallgassák az összellenzéki követeléseket! Elfogadhatatlan, hogy ellenzéki képviselőket kitiltsanak a MTA-székházból, és ezzel akadályozzák őket a munkájuk ellátásában! Elfogadhatatlan, hogy az MTI cenzúrázza a demokratikus ellenzéki pártok közleményeit!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK