Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 december
2018
HÍR
108 látogató

Az MTI megtagadta az MTVA-ról szóló közleményünk kiadását

A magyar adófizetők pénzéből működő Magyar Távirati Iroda jó hírnév megsértésére hivatkozva megtagadta a Magyar Liberális Párt közszolgálati kuratóriumról szóló közleményének kiadását, melyben arra szólítottuk fel a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának ellenzéki tagjait, hogy kezdeményezzék az országgyűlési képviselőket ért atrocitások kivizsgálását. A közleményben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a törvény szerint a kuratórium feladata „a közszolgálati médiaszolgáltatók függetlenségének védelme” (6.9.), a független működésnek pedig alapfeltétele, hogy az ellenzéki képviselőket az intézmény ellenőrzésében senki se akadályozhassa meg. Az MTI arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az az Országos Sajtószolgálat (OS) Szabályzatának 14.2. pontjába ütközik, mely szerint a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.

A Liberálisok szerint az MTVA jó hírneve nem most, hanem 2010 után került veszélybe, amikor a közmédia a Fidesz-kormány szolgálatába állt, és az objektív tájékoztatás helyett a kormány programjának népszerűsítése és a propaganda terjesztése lett az elsődleges feladata.  A Liberálisok fontosnak tartják, hogy a közszolgálati médiaszolgáltatók valóban függetlenül működhessenek, ezért továbbra is az MTV-székházban történtek kivizsgálására kérjük a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának ellenzéki tagjait. Elfogadhatatlan, hogy a függetlennek hazudott közmédiában elhallgassák az összellenzéki követeléseket! Elfogadhatatlan, hogy ellenzéki képviselőket kitiltsanak a MTA-székházból, és ezzel akadályozzák őket a munkájuk ellátásában! Elfogadhatatlan, hogy az MTI cenzúrázza a demokratikus ellenzéki pártok közleményeit!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók