Belépek a Pártba
10 december
2019
HÍR
535 látogató

Az illiberális állam tovább rombolja a magyar jogállamot

Az emberi jogok világnapja alkalmából a Liberálisok tiltakoznak a Fidesz szabadságkorlátozó, populista politikája ellen. Az Orbán-kormány az elmúlt évtizedben következetesen építette le a jogállamiságot és a demokráciát a saját érdekeik érvényesítése céljából. Tavaly 10 pontban gyűjtöttük össze a legfontosabb problémákat és a legsúlyosabb jogsértéseket. A helyzet a mai napig nem javult, sőt a legtöbb esetben tovább súlyosbodott:

  • A kulturális élet szabadságához való jogot veszi semmibe a kormány, amikor antidemokratikus módon, titokban, szakmai egyeztetés nélkül akar a parlamenten keresztülvinni egy törvényt, amely megszünteti a független színházak támogatását és a kormányzathoz rendelné a színházigazgatók kinevezését.
  • A jogállamiságot veszi semmibe, amikor megengedi magának a kormányzat, hogy kénye-kedve szerint alakítson át egy törvényt azért, hogy diploma nélküli pártkatonákat ültethessenek helyettes államtitkári pozícióba.
  • Az önkormányzatiságot csorbítja, amikor törvénybe akarja megszabni, hogy mire költheti egy település a legfontosabb bevételeit és mire nem.
  • A sajtószabadság elleni részeként a médiumok túlnyomó többségét megszállta a kormánypárt.
  • Az oktatás és a tudomány szabadságának korlátozását a CEU ellehetetlenítése után az MTA szétverésével folytatja.
  • Az emberi méltóságot továbbra is semmibe veszi a hajléktalanság krimianalizálásával, miközben a téli időszakban továbbra is tucatjával fagytak halálra az emberek az utcán. Egyértelműen látszik, hogy a hajléktalan törvény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
  • A menekültekkel és a jogvédő civilekkel szembe továbbra is folyik a gyűlöletkampány, a kormány nap, mint nap menekülthordákat vizionálva igyekszik félelmet kelteni a lakosságban.
  • Végül, de messze nem utolsó sorban a magyarországi kisebbségek hátrányos megkülönböztetése tovább súlyosbodott, mostanra a kormánypárt tagjai nyíltan másodrangú polgárokként definiálják a meleg közösségek tagjait.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK