Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 október
2018
HÍR
696 látogató

Az illiberális állam még a hajléktalanokat is kifosztja

A hajléktalanok világnapján a Magyar Liberális Párt tiltakozik amiatt, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány semmibe veszi az otthontalanok alapvető emberi jogait. A Fidesz nemcsak büntethetővé tette az utcán életvitelszerű tartózkodást, de arra is felhatalmazta a hatóságokat, hogy a hajléktalanok vagyontárgyait elkobozzák. Október 15-től ráadásul meg is semmisíthetik azokat a tárgyakat, amelyeknek a tárolását nem tudják megoldani.

Érthetetlen és döbbenetes, hogy a kormánypárti többség hogyan vezethetett be egy ilyen szabályt épp a hideg időjáráshoz időzítve. Mi fog történni azokkal az emberekkel, akik nem akarnak a hajléktalanszállóba menni? Hogyan védekezzenek a hideg ellen az utcán, ha takarójukat, matracaikat és meleg ruháikat elveszik tőlük, hogy aztán megsemmisítsék azokat?

Az illiberális állam valójában az embertelenség szinonimája. A Fidesz úgy kényszeríti a hajléktalanokat az utca elhagyására, hogy közben nem gondoskodik számukra megfelelő szálláshelyről. Országszerte csak 11 200 férőhely van a hajléktalan szállókon, az otthontalan emberek száma azonban ennek akár háromszorosa is lehet Magyarországon. A Fidesz cinizmusát mutatja, hogy a hajléktalanságot a jelenleg hatályos törvények közmunkával és pénzbírsággal büntetik. A Liberálisok szerint az egyre embertelenebb szabályozás helyett megfelelő szakmai segítségre és erős szociális hálóra lenne szükség. A bajbajutottakat nem üldözni, hanem támogatni kellene!

 

FOTÓ: 444.hu

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók