Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

23 június
2018
HÍR
226 látogató

Az illiberális állam elgáncsolta Billyt

A Magyar Liberális Párt szerint szánalmas magyarázkodás, hogy az Állami Operaház a nézők hiánya miatt vonta vissza a világszerte óriási sikert arató Billy Eliot előadásait. Az intézmény igazgatója feltehetően megijedt az illiberális állam fenyegetésétől, amely többek között egy Magyar Időkben megjelent, homofób publicisztikában öltött testet. Az előadásban – amelyre több mint 11 millió néző váltott már jegyet – a főhős legjobb barátja egy meleg fiú. Ez a valódi oka, hogy a hatalom kegyeit kereső intézményvezető levetette a műsorról a darabot, nem pedig a nézőhiány.c

A Orbán-kormány ugyanis provokációnak tartja, ha valaki nem a konzervatív családmodellben kívánja leélni az életét. Ennek szellemében alkották meg az új Alaptörvényt is, amely az azonos nemű párokra másodrendű állampolgárként tekint. A Fidesz kirekeszti a másképp gondolkodókat és azokat, akik másképp élik életüket, mint ahogyan azt az illiberális állam elvárná. Ezt tennék és teszik Billy Eliottal és legjobb barátjával, Michaelel is.

A Liberálisok szerint az Operaház igazgatója jól tette, hogy programjára tűzte az alapvető emberi érték mellett kiálló előadást, és súlyos hibát követett el azzal, hogy a politikai nyomásgyakorlás hatására csökkentette az előadások számát.

A Billy Eliot nem a homoszexualitásról szól, hanem arról, hogy merjünk küzdeni az álmainkért, merjük megvalósítani az álmainkat, bárhonnan is jöttünk. A történet egy olyan kisfiúról szól, aki születhetett volna akár Szabolcsban vagy Nógrádban is. Magyarországon Billy Eliothoz hasonló kisfiúk tízezrei élnek kilátástalan helyzetben, a darab pedig elsősorban nekik üzen.

A kormánynak az lenne a feladata, hogy támogassa a Billy Eliothoz hasonló darabokat, amelyek megmutathatják: van esély máshogy élni és ki lehet törni. Olyan darabokat kellene támogatnia, amelyek reményt adhatnak a hátrányos helyzetű családoknak, szülőknek és gyerekeknek, hogy ha elég bátrak és kitartóak, akkor változtathatnak az életükön. A társadalom számára nincs hasznosabb cél, mint támogatni, biztatni a céltudatos és törekvő embereket. Nem hagyhatjuk, hogy a szegénységben élő tehetségek – legyen az zenész, sportoló vagy balett táncos – elkallódjanak. Ennél fontosabb és nemesebb aligha tűzhető ki ma Magyarországon.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók