Belépek a Pártba
10 július
2014
HÍR
601 látogató

Az Igazságügyi Bizottság határozata Magyarország szégyene

 

Elfogadhatatlan ahogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága lesöpörte asztaláról 10 vallási közösség egyházi elismerését. Tette a bizottság ezt annak ellenére, hogy a szervezetek Balog Zoltán miniszter szerint is megfeleltek a törvényi és átvilágítási előírásoknak. Az Igazságügyi Bizottság semmibe vette az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság döntését, a magyar törvényeket és semmibe vett alapvető demokratikus jogokat.

A hazai kisegyházak kálváriája a Fidesz-kormány egyházügyi törvényével kezdődött, melynek alapján már nem a bíróságok, hanem a parlament dönthetett az egyházzá minősítésről. A törvény a fellebbezés lehetőségét is kizárta. A jogszabályt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte, ám a kormány megoldotta a kérdést és szokása szerint az Alaptörvény módosításával tette alkotmányossá az egyházi jogszabályt, melyről a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta, hogy sérti a vallás- és egyesülés szabadságát.

Az Igazságügyi Bizottság határozata, amely nem javasolja az Országgyűlésnek  a szervezetek egyházzá nyilvánítását, a Liberálisok számára elfogadhatatlan. A bizottság eljárása ellentétes minden demokratikus és uniós alapelvvel. Szégyen, hogy Magyarországon ez megtörténhetett, szégyen hogy egy parlamenti bizottság nyíltan tiporhatja a vallásszabadságot, a gyülekezési szabadságot, s ezáltal azokat a jogokat, melyek a demokrácia alapvető elemei.

Az Orbán-rezsim kormányzás helyett mást sem csinál, mint alapvető szabadságjogokainktól foszt meg valamennyiünket, minden magyar állampolgárt.  A választások utáni hetekben minden eddiginél erőteljesebben épül az a diktatórikus rendszer, melynek azt hittük, a rendszerváltáskor búcsút mondtunk.
A leghatározottabban kérjük a kormányt, hogy ősszel, az ügy parlamenti szavazásánál. ne ismételje meg a most történteket, ne hivatkozzon a bizottság indoklására, miszerint ez a 10 szervezet ,,nem alkalmas az állammal való együttműködésre”. Éppen a fordítottja igaz ennek: az állam nem alkalmas arra, hogy saját érdekkörén kívül bárkivel együttműködjön, bárkit megtűrjön.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK