Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 július
2014
HÍR
570 látogató

Az Igazságügyi Bizottság határozata Magyarország szégyene

 

Elfogadhatatlan ahogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága lesöpörte asztaláról 10 vallási közösség egyházi elismerését. Tette a bizottság ezt annak ellenére, hogy a szervezetek Balog Zoltán miniszter szerint is megfeleltek a törvényi és átvilágítási előírásoknak. Az Igazságügyi Bizottság semmibe vette az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság döntését, a magyar törvényeket és semmibe vett alapvető demokratikus jogokat.

A hazai kisegyházak kálváriája a Fidesz-kormány egyházügyi törvényével kezdődött, melynek alapján már nem a bíróságok, hanem a parlament dönthetett az egyházzá minősítésről. A törvény a fellebbezés lehetőségét is kizárta. A jogszabályt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte, ám a kormány megoldotta a kérdést és szokása szerint az Alaptörvény módosításával tette alkotmányossá az egyházi jogszabályt, melyről a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta, hogy sérti a vallás- és egyesülés szabadságát.

Az Igazságügyi Bizottság határozata, amely nem javasolja az Országgyűlésnek  a szervezetek egyházzá nyilvánítását, a Liberálisok számára elfogadhatatlan. A bizottság eljárása ellentétes minden demokratikus és uniós alapelvvel. Szégyen, hogy Magyarországon ez megtörténhetett, szégyen hogy egy parlamenti bizottság nyíltan tiporhatja a vallásszabadságot, a gyülekezési szabadságot, s ezáltal azokat a jogokat, melyek a demokrácia alapvető elemei.

Az Orbán-rezsim kormányzás helyett mást sem csinál, mint alapvető szabadságjogokainktól foszt meg valamennyiünket, minden magyar állampolgárt.  A választások utáni hetekben minden eddiginél erőteljesebben épül az a diktatórikus rendszer, melynek azt hittük, a rendszerváltáskor búcsút mondtunk.
A leghatározottabban kérjük a kormányt, hogy ősszel, az ügy parlamenti szavazásánál. ne ismételje meg a most történteket, ne hivatkozzon a bizottság indoklására, miszerint ez a 10 szervezet ,,nem alkalmas az állammal való együttműködésre”. Éppen a fordítottja igaz ennek: az állam nem alkalmas arra, hogy saját érdekkörén kívül bárkivel együttműködjön, bárkit megtűrjön.

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók