Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

09 augusztus
2018
HÍR
231 látogató

Az EU szerint állatkínzás a hármas metrón utazni

A Magyar Liberális Párt felhívja Tarlós István figyelmét arra, hogy hőségriadó idején a légkondicionáló nélküli 3-as metrón utazni az EU állatvédelmi szabályozása (81. oldal 5/b pont) szerint is állatkínzásnak minősülne. Az uniós törvény ugyanis előírja, hogy csak olyan járműben szállíthatóak állatok, amelybe minden élőlény számára 5 °C és 30 °C közötti hőmérsékletet biztosítanak. A hármas metró vagonjaiban azonban az elmúlt napokban ennél rendszeresen nagyobb melegben kellett utaznia az embereknek, ráadásul előre láthatóan egyhamar nem is múlik el a forróság. Az uniós állatvédelmi törvény rendkívüli esetekre még 5 °C-os extra eltérést engedélyez, azonban a 3-as metró még ennek az elvárásnak sem képes megfelelni sok esetben.
A főváros lakosainak jelenleg olyan körülmények között kell utazniuk, amely a hatályos uniós törvények szerint állatkínzásnak minősül. Mindeközben Tarlós Istvánt és a többi fideszes városvezetőt előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban. A Liberálisok szerint súlyos egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a felújított orosz metrókocsikból kispórolták a léghűtő berendezéseket. A korszerűtlen szellőzés különösen nagy kockázatot jelent a fiatalok, az idősek, a várandós és beteg emberek számára. A XXI. században elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy egy világvárosban az utasoknak saját levükben kell megfőniük, ha el akarnak jutni egyik pontból a másikba. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Tarlós István vezetésével annyiból újíttatták fel az orosz kocsikat, amennyiből új, légkondicionálóval ellátott járműveket is lehetett volna venni. A Liberálisok szerint amíg a törvény alapján állatokat sem lehetne szállítani a 3-as metrón, addig embereket sem lenne szabad. Ezért a 3-as metró leállítását és azonnali válságterv kidolgozását kérjük a főváros vezetésétől, hogy minél előbb légkondicionáló kerülhessen a kocsikba. Amíg erre nem kerül sor, addig hűtött buszokkal helyettesítsék a teljes vonalon a 3-as metrót!
Az állatvédelmi szabályozás: http://www.vkszi.hu/cikk/252_1.pdf
Kép: metroert.hu
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók