Belépek a Pártba
21 július
2020
HÍR
1282 látogató

Az EU megálljt parancsolhat Orbánnak

Az új európai uniós költségvetés szövegéből egyértelműen látszik, hogy az Európai Unió megelégelte Orbán Viktor szabadságellenes és korrupt politikáját. Orbán céljaival szemben, a következő ciklusban a támogatások odaítélését a jogállami normák betartásához és a források jogszerű elköltéséhez kötötte az Európai Tanács. Ez az, ami ellen a magyar miniszterelnök korábban élesen tiltakozott. Sőt, Orbán még egy határozatot is elfogadtatott a fideszes többségű parlamenttel, hogy megvétózhassa a költségvetést, ha abban a jogállami normák betartását is elvárják, és ha a civil szervezetek is részesülhetnek a támogatásokból. Orbán mégsem ellenkezett, korábbi ígéretét megszegte, és maga is igennel voksolt a közös európai költségvetésre. Így a jövőben megvonhatják Magyarországtól az európai forrásokat, ha a Fidesz-kormány nem tartja be a demokratikus játékszabályokat, és az eddigi gyakorlathoz hasonlóan, tisztességtelen módon osztják el itthon az uniós támogatásokat. Dupla veszély ez a Fideszre és a gazdasági holdudvarára nézve, amely az elmúlt években első számú haszonélvezője volt az uniós támogatásoknak. Az új költségvetésben szereplő feltételek gyakorlatba ültetése azonban körülményesnek ígérkezik. Nem várhatjuk el Európától, hogy helyettünk tegyen rendet idehaza. 2022-ben saját magunk dönthetünk az ország jövőjéről, és gondoskodhatunk róla, hogy Orbán szabadságellenes és korrupt politikáját egyszer és mindenkorra felszámoljuk.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK