Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 november
2017
HÍR
467 látogató

Az elnyomás árnyalatai – A bolsevik diktatúrától az illiberális államig

Az oroszországi bolsevik puccs századik évfordulóján a Liberálisok felhívják a figyelmet arra, hogy a kommunizmus Oroszországban és egykori csatlósállamaiban elbukott ugyan, de annak egy light változata továbbra is velünk együtt él. Putyin elnök autoriter, illiberális állama sok tekintetben folytatója, örököse a bolsevikok elnyomó államának. Nem véletlen, hogy Putyin a XX. század nagy tragédiájának tartja a Szovjetunió szétesését és egy újabb jaltai megállapodást sürget. A mai orosz vezetés, az egykori bolsevikokhoz hasonlóan hibrid háborút folytat a nyugati világ ellen: fokozott kémtevékenység, dezinformáció, zavarkeltés, szélsőségek támogatása, trollhadseregek működtetése tartozik bele eme hadviselés eszköztárába.

Ezért is nagyon aggasztó, hogy Orbán Viktor 2014-ben tusványosi beszédében az orosz minta nyomán meghirdette az illiberális állam építését és Oroszországot modellként állította Magyarország elé.  A Paks 2 erőmű építésére vonatkozó titkosított megállapodással nem csupán súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat vállalt, de hosszú távra kiszolgáltatottá és függővé tette Magyarország energiabiztonságát Oroszországtól. Putyin elnök idén már kétszer is járt hazánkban és a hírek szerint rövid időn belül ismét várható látogatása. A magyar-orosz kapcsolatok indokolatlanul átláthatatlanok, hátterükben titkos megállapodások és gyaníthatóan kétes magánérdekek állnak.

Orbán Viktor 1989-ben követelte a szovjet csapatok kivonását és Magyarország teljes függetlenségét. Felháborító, hogy most tevékenysége akkori követeléseinek éppen az ellenkezőjét képviseli. A Liberálisok a szomorú évforduló kapcsán követelik, hogy a magyar kormány tegye átláthatóvá a magyar-orosz kapcsolatokat, és mondja fel azokat a megállapodásokat, amelyek hosszú távon kiszolgáltatnak minket Oroszország vezetésének.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók