Belépek a Pártba
07 november
2017
HÍR
800 látogató

Az elnyomás árnyalatai – A bolsevik diktatúrától az illiberális államig

Az oroszországi bolsevik puccs századik évfordulóján a Liberálisok felhívják a figyelmet arra, hogy a kommunizmus Oroszországban és egykori csatlósállamaiban elbukott ugyan, de annak egy light változata továbbra is velünk együtt él. Putyin elnök autoriter, illiberális állama sok tekintetben folytatója, örököse a bolsevikok elnyomó államának. Nem véletlen, hogy Putyin a XX. század nagy tragédiájának tartja a Szovjetunió szétesését és egy újabb jaltai megállapodást sürget. A mai orosz vezetés, az egykori bolsevikokhoz hasonlóan hibrid háborút folytat a nyugati világ ellen: fokozott kémtevékenység, dezinformáció, zavarkeltés, szélsőségek támogatása, trollhadseregek működtetése tartozik bele eme hadviselés eszköztárába.

Ezért is nagyon aggasztó, hogy Orbán Viktor 2014-ben tusványosi beszédében az orosz minta nyomán meghirdette az illiberális állam építését és Oroszországot modellként állította Magyarország elé.  A Paks 2 erőmű építésére vonatkozó titkosított megállapodással nem csupán súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat vállalt, de hosszú távra kiszolgáltatottá és függővé tette Magyarország energiabiztonságát Oroszországtól. Putyin elnök idén már kétszer is járt hazánkban és a hírek szerint rövid időn belül ismét várható látogatása. A magyar-orosz kapcsolatok indokolatlanul átláthatatlanok, hátterükben titkos megállapodások és gyaníthatóan kétes magánérdekek állnak.

Orbán Viktor 1989-ben követelte a szovjet csapatok kivonását és Magyarország teljes függetlenségét. Felháborító, hogy most tevékenysége akkori követeléseinek éppen az ellenkezőjét képviseli. A Liberálisok a szomorú évforduló kapcsán követelik, hogy a magyar kormány tegye átláthatóvá a magyar-orosz kapcsolatokat, és mondja fel azokat a megállapodásokat, amelyek hosszú távon kiszolgáltatnak minket Oroszország vezetésének.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK