Belépek a Pártba
23 június
2015
HÍR
521 látogató

Az elfogadott költségvetés nem az emberekről, hanem a pazarló államról szól

A most elfogadott költségvetés teljesen összhangban van a Nemzeti Együttműködés Rendszerével. A kormány, amit csak lehetett titkosított, saját körein belül tartja a valós adatokat és mindent megtesz az átláthatóság és a nyilvánosság kizárása érdekében.

Oroszországban  szokás  az,  hogy  a költségvetés  jelentős  mennyiségű  tétele  még  a  Duma  tagjai  előtt  is titkos.  Úgy  szavaznak  a  költségvetésről,  hogy  a  kiadási  tételek  1/3-át nem  is  ismerik.  Mi  is  ezen  az  úton  haladunk.

A kormány a költségvetés elfogadásával 2 évre titkosította az államháztartás finanszírozásával és az államadósság kezelésével kapcsolatos stratégiai adatokat és háttérszámításokat. A kormányszervek szervezeti és működési szabályai sem lesznek nyilvánosak. Ez azt jelenti, hogy a nyilvánosság nem tudja ellenőrizni, hogy amit a kormányzati szervek tesznek legalább a saját szabályaikkal összhangban vannak-e.

A most elfogadott büdzsé az esélyegyenlőtlenség költségvetése. A kormány szeret az adócsökkentő szerepében tetszelegni, holott több tucat adóemelésre és új adónemek bevezetésére került sor. Miközben az egészségügyi kiadások érdemi növelése láthatóan nem fontos a kormány számára, addig milliárdok mennek el felesleges kormányzati kommunikációra, stadionokra. Közmunkára viszont a korábbinak csaknem dupláját költi majd a kormány, holott már tudjuk, hogy a közmunka nem vezet vissza a munkaerőpiacra.

A 2016-os költségvetés nem az emberekről, hanem az államról szól. Arról az államról, mely továbbra is pazarló, hiszen kiadásait, az állami bürokráciát nem csökkenti. Közmunka,  stadionok és bürokrácia helyett oktatásra, egészségügyre és valós munkahelyekre kellene többet költeni.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK