Belépek a Pártba
10 február
2017
HÍR
535 látogató

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság közbelépését kérik a Liberálisok

A Liberálisok az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulnak, miután a kormány az abortuszok leállításához kötötte két budapesti kórház felújításának támogatását. A Liberálisok szerint minden nőnek joga van hozzá, hogy saját maga döntsön életéről és jövőjéről, a kormánynak pedig semmi köze sincs ahhoz, hogy a nők akarnak-e, tudnak-e gyermeket vállalni vagy sem. A Fidesznek semmi köze sincs hozzá, hogy egy-egy kórházban hogyan működnek a nőgyógyászati osztályok.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a terhesség megszakítás nehézségeit vállaló nők a kormány szerint másodrendű állampolgárok, akiket nem illet meg ugyanaz a kórházi ellátás. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy abortuszt vállaló nőt a kormány szerint rosszabb ellátás illet meg, mint egy szülő nőt. Bízunk benne, hogy az Orbán-kormány nem ezzel a felháborító eljárással akarja a népességfogyást megállítani.

A kormány családpolitikája szemmel láthatóan csődöt mondott: az elmúlt hat évben folyamatosan csökkent a születések száma. Egyvalami biztos, nem az abortusz tiltásával kell kedvet hozni a gyerekvállaláshoz, és nem a kórházak nőgyógyászati osztályának zsarolásával kell javítani a születési statisztikákon.

A Liberálisok arra kérik az Egyenlő Bánásmód Hatóságának vezetőjét, hogy álljon ki a nők egyenjogúságáért, és ítélje el a kormány igazságtalan és sértő eljárását.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK