Belépek a Pártba
11 szeptember
2017
HÍR
615 látogató

Az egész szabad világot támadták meg 2001-ben

2001. szeptember 11-e sorsfordító, történelmi dátum: a civilizációnk ellen végrehajtott orvtámadás napja, a radikális iszlámon alapuló terrorizmus hadüzenet nélküli háborújának szimbolikus kezdete. Ezen a napon a fanatikus terroristák nem csupán egy méreteiben azóta is egyedülálló tömegmészárlást hajtottak végre a modern világ egyik jelképének számító New Yorkban és a szabad világ meghatározó fővárosában, Washingtonban, hanem a célpontok megválasztásával világosan megüzenték, hogy a nyugati világ egészét szeretnék lerombolni.

Ez a nap tudatosította bennünk, hogy kíméletlen és kegyetlen ellenséggel állunk szemben, akik céljaikat gyáva gaztettekkel kívánják elérni. A fanatikus iszlám terroristák a civilizációnk egészén belül azokat az értékeket támadják a leginkább, amelyek nekünk, liberálisoknak különösen fontosak: támadják a szabadságot,annak minden formáját, a szólásszabadságtól a vallásszabadságig, az emancipációt, a minden ember egyenlő méltóságát, a humanizmust, a toleranciát. Éppen ezért a fanatikus terrorizmussal szemben nincs helye a toleranciának, a megértő magyarázatoknak. A terrorista cselekedetekre nincs és nem is lehet semmiféle mentség. A liberálisok egyetértenek azzal, hogy  a terrorizmussal szemben határozottan, megalkuvás nélkül kell fellépni, a cél a terrorizmus  teljes felszámolása.Ennek érdekében erősíteni kell a nemzetközi együttműködést a rendvédelmi szervek, titkosszolgálatok között és nagyobb szerepet kell kapjanak a megelőző intézkedések is. Ezt a harcot addig kell folytatni, ameddig a radikális iszlám terrorszervezetek mindegyikét fel nem számoljuk.

Ugyanakkor a liberálisok fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy nem az iszlám vallást, hanem annak csupán egy kis és szélsőséges szárnyát, az iszlám eredeti tanítását kiforgató és meghamisító integrista tábort tekintik ellenségnek. A liberálisok elutasítják a rasszizmust, a nativizmust, az idegenellenességet, a menekültek elleni gyűlöletkeltést, és minden szabadságszerető emberrel együtt kívánják megvívni a harcot a szélsőséges csoportok ellen. A liberálisok elfogadják, hogy a terrorizmus elleni küzdelem során átmenetileg és törvényesen garantált és jogállami felügyelet mellett a polgári szabadságjogok illetve a magánélet szabadsága nagyon indokolt esetben akár kis mértékben korlátozódhatnak, de minden korlátozásnak a veszéllyel arányosnak és alátámasztottnak kell lennie és törvényes garanciáknak kell védeniük az állampolgárokat mindenfajta visszaélési kísérlettel szemben, amelyre sajnos látunk szándékot, mind a világban, mind Magyarországon.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK