Belépek a Pártba
02 október
2018
HÍR
462 látogató

Az ÁSZ-jelentés hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzseg

A Magyar Liberális Párt szerint az Állami Számvevőszék Országgyűlés elé terjesztett jelentése szinte teljes egészében valótlanságokat, hazugságokat és csúsztatásokat tartalmaz. Elfogadhatatlan, hogy egy európai uniós országban egy állítólag független szervként működő állami intézmény nem a demokráciát és a magyar társadalmat, és még csak nem is a közpénzek elköltésének átláthatóságát, hanem kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor érdekeit szolgálja. A Liberálisok öt pontban mutatják be, hogy miért hazugság az ÁSZ tavalyi évre vonatkozó jelentése:

  1. Miközben az ÁSZ szerint az intézmény a demokratikus intézményrendszer független alapintézménye, a szervezet vezetője az a Domokos László, aki korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt.
  2. Miközben a jelentésben azt állítják, hogy az ÁSZ nem bírságol, az ellenzéki pártokra több mint 600 millió forintnyi bírságot szabott ki az intézmény közvetlenül a választások előtt, míg a kormánypártok működését még csak nem is vizsgálta meg.
  3. Miközben az ÁSZ szerint az állami szervezet gondoskodik a közpénzek szabályos és átlátható elköltéséről, a kormány kedvenc házi civil szervezeteként működő CÖF, társadalmi célú reklámnak álcázva, több mint félmilliárd forintnyi közpénzt égetett el a Fidesz-propaganda terjesztésére, ami kimeríti a tiltott pártfinanszírozás fogalmát.
  4. Míg az ÁSZ azt állítja, hogy a szervezet a közpénzek eredményes, hatékony és gazdaságos felhasználását segíti elő, a Magyar Liberális Párt hiába költötte el a lehető leghatékonyabban és leggazdaságosabban az állam által biztosított forrásokat, az ÁSZ mégis több milliós büntetést szabott ki a pártra. Ráadásul úgy, hogy semmiféle fellebbezési, jogorvoslati lehetőség és arra vonatkozó felvilágosítás sincs, hogy az intézmény milyen módszertannal számítja ki a piaci árakat, amelytől az ellenzéki pártok állítólag eltértek.
  5. Az ÁSZ szerint az ellenőrzés és a szakmai szabályok megalkotása során a nemzetközi sztenderdeket tekinti irányadónak. A baj csak az, hogy nem a fejlett nyugat-európai mintát követik, ahogyan az egy uniós tagországban elvárható lenne, hanem az autokráciára épülő török és orosz gyakorlatot.

Mindezek alapján a Magyar Liberális Párt azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy ne szavazzák meg az intézmény tavalyi évi jelentését, vagy amennyiben elfogadják, az ÁSZ gondoskodjon arról, hogy az intézmény a továbbiakban tényleg a saját jelentésében foglaltak szerint működjön. A magyar állampolgár érdeke, hogy az ÁSZ végre valóban ellássa a jelentésben foglalt feladatait, és a kormánypárttól független szervezetként funkcionáljon. Jelenlegi működésével ugyanis csak még távolabb löki Magyarországot a nyugat-európai országoktól, ennek eredményeként pedig az Európai Unióból is kivezetheti hazánkat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK