Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 október
2018
HÍR
217 látogató

Az ÁSZ-jelentés hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzseg

A Magyar Liberális Párt szerint az Állami Számvevőszék Országgyűlés elé terjesztett jelentése szinte teljes egészében valótlanságokat, hazugságokat és csúsztatásokat tartalmaz. Elfogadhatatlan, hogy egy európai uniós országban egy állítólag független szervként működő állami intézmény nem a demokráciát és a magyar társadalmat, és még csak nem is a közpénzek elköltésének átláthatóságát, hanem kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor érdekeit szolgálja. A Liberálisok öt pontban mutatják be, hogy miért hazugság az ÁSZ tavalyi évre vonatkozó jelentése:

  1. Miközben az ÁSZ szerint az intézmény a demokratikus intézményrendszer független alapintézménye, a szervezet vezetője az a Domokos László, aki korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt.
  2. Miközben a jelentésben azt állítják, hogy az ÁSZ nem bírságol, az ellenzéki pártokra több mint 600 millió forintnyi bírságot szabott ki az intézmény közvetlenül a választások előtt, míg a kormánypártok működését még csak nem is vizsgálta meg.
  3. Miközben az ÁSZ szerint az állami szervezet gondoskodik a közpénzek szabályos és átlátható elköltéséről, a kormány kedvenc házi civil szervezeteként működő CÖF, társadalmi célú reklámnak álcázva, több mint félmilliárd forintnyi közpénzt égetett el a Fidesz-propaganda terjesztésére, ami kimeríti a tiltott pártfinanszírozás fogalmát.
  4. Míg az ÁSZ azt állítja, hogy a szervezet a közpénzek eredményes, hatékony és gazdaságos felhasználását segíti elő, a Magyar Liberális Párt hiába költötte el a lehető leghatékonyabban és leggazdaságosabban az állam által biztosított forrásokat, az ÁSZ mégis több milliós büntetést szabott ki a pártra. Ráadásul úgy, hogy semmiféle fellebbezési, jogorvoslati lehetőség és arra vonatkozó felvilágosítás sincs, hogy az intézmény milyen módszertannal számítja ki a piaci árakat, amelytől az ellenzéki pártok állítólag eltértek.
  5. Az ÁSZ szerint az ellenőrzés és a szakmai szabályok megalkotása során a nemzetközi sztenderdeket tekinti irányadónak. A baj csak az, hogy nem a fejlett nyugat-európai mintát követik, ahogyan az egy uniós tagországban elvárható lenne, hanem az autokráciára épülő török és orosz gyakorlatot.

Mindezek alapján a Magyar Liberális Párt azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy ne szavazzák meg az intézmény tavalyi évi jelentését, vagy amennyiben elfogadják, az ÁSZ gondoskodjon arról, hogy az intézmény a továbbiakban tényleg a saját jelentésében foglaltak szerint működjön. A magyar állampolgár érdeke, hogy az ÁSZ végre valóban ellássa a jelentésben foglalt feladatait, és a kormánypárttól független szervezetként funkcionáljon. Jelenlegi működésével ugyanis csak még távolabb löki Magyarországot a nyugat-európai országoktól, ennek eredményeként pedig az Európai Unióból is kivezetheti hazánkat.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók