Belépek a Pártba
12 május
2021
HÍR
920 látogató

Az ápolóknak is azonos megbecsülés jár!

Az ápolók nemzetközi napján ismét szeretnénk hálát mondani minden ápolónak, akik immáron a világjárvány három hullámát harcolták végig értünk. Ezek közül a kormány kései intézkedései miatt rengeteg emberéletet követelő harmadik hullám sosem látott nyomást helyezett a siralmas állapotban lévő magyar egészségügyre, amely az orvosaink és az ápolóink hősies munkája nélkül már régen összeomlott volna. A kormánynak végre meg kell becsülnie a magyar ápolókat, akik ugyanúgy megérdemlik az elismerésünket, mint a többi egészségügyi dolgozó.

Örömmel fogadtuk, hogy az ígéretek szerint végre megtörténik az orvosok béremelése, de azonnal meg kell kezdeni az ápolók hasonló mértékű bérkompenzációját is! A jelenleg tervezett béremelésekkel az orvosok és az ápolók közti bérszakadék tovább nő, amely súlyos bérfeszültséghez fog vezetni. Az új egészségügyi szolgálati jogviszony ráadásul az ápolókra csak további kötelezettségeket ró, valódi előnyök nélkül.

A magyar ápolók munkája nélkülözhetetlen, és ez nemcsak a járvány idejére igaz. A felmérésekből jól látszik, hogy a kormány igazságtalan béremelése, a túlhajszoltság és az alacsony megbecsülés miatt az ápolók 20 százaléka tervezi, hogy elhagyja a pályát. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. Az ápolók nemzetközi napján arra kérjük a kormányt, adják meg az ápolóknak az őket megillető elismerést és fizetésemelést! Hiszen mind hálásak lehetünk a munkájukért!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK