Belépek a Pártba
19 február
2021
HÍR
617 látogató

Az ápolóknak is azonos béremelés jár!

A Magyar Ápolók Napján arra kérjük a kormányt, hogy az egészségügyi szakdolgozók bérét is az orvosokéhoz hasonló mértékben emeljék! Ők is ugyanúgy megérdemlik az elismerésünket és a megbecsülésünket. Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy ma egy 10 éves szakgyakorlattal rendelkező ápoló mindössze 166-186 ezer forintot keres, miközben egyszerre 4-6 koronavírusos beteget is kezelnie kell a kórházban. Örömmel vesszük, ha az ígéreteknek megfelelően az orvosok bére 2019-től 2022-re a válság ellenére is 300 százalékkal növekedne, de érthetetlennek tartjuk, hogy ehhez képest az egészségügyi dolgozók bérnövekedése miért marad el ilyen nagy mértékben. A magyar ápolók munkája nélkülözhetetlen, és ez nemcsak a járvány idejére igaz: nélkülük az egészségügy összeomlana. Ideje lenne tehát jobban elismerni őket! A kormány igazságtalan béremelése, a túlhajszoltság és az alacsony megbecsülés miatt az ápolók 20 százaléka tervezi, hogy elhagyja a pályát a Független Egészségügyi Szakszervezet felmérése szerint. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. A Magyar Ápolók Napján arra kérjük a kormányt, adják meg az ápolóknak az őket megillető elismerést és fizetésemelést! Az ápolók olyan hivatást választottak, amelynek keretében lényegében a betegek hozzátartozóinak áldozatos munkáját vállalják át. Nélkülük nem lennének azok a kedves szavak a lábadozáskor, amelyek sokat jelentenek a felépülésben. Nem kapnánk meg műtét előtt azokat a biztató kézsimogatásokat, amelyek nélkül sokkal nehezebb lenne a helyzetünk. Nem kapnánk hasznos tanácsokat a kisbabáink ápolásához, a szülés utáni regenerálódás hatékonyságához. Legalább az ápolók napján gondoljunk arra, hogy hány területen lenne szegényebb az életünk azok nélkül az emberek nélkül, akik életünk sorsfordító pillanataiban fogják a kezünket. Mind hálásak lehetünk a munkájukért!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK