Belépek a Pártba
19 február
2020
HÍR
720 látogató

Az ápolóhiány az egészségügyi ellátás összeomlásához fog vezetni!

A magyar ápolók napja alkalmából ismét fel kell hívnunk a figyelmet az egészségügyi dolgozók tarthatatlan, válságos és kiszolgáltatott helyzetére. 2020-ban Magyarországon azt kell tapasztalnunk, hogy jelenleg 1000 lakosra jó esetben 6 ápoló jut, így a betegek elégséges ellátása sem biztosítható. Habár nő az orvosi képzésben résztvevők száma, de az itthon szakmában dolgozók létszámának növekedése bőven elmarad a szükségestől.

Ennek egyértelmű oka az elvándorlás, hiszen máshol magasabb fizetésben, és sokkal nagyobb megbecsülésben részesülnek az ápolók. Nálunk ezzel szemben a bérek növelésével évekkel le van maradva a kormány, és a kórházi dolgozóknak olyan intézményben kell napi 10-12 órát dolgozniuk, ahol penészes a fal, leomlik a vakolat és az alapfelszerelés is hiányzik. Az itt maradt ápolók emberfeletti teljesítménnyel igyekeznek helytállni a lehetetlen helyzetben, a folyamatos felmondások miatt a kórházban maradó dolgozóknak rendszeresen kényszer túlórákat is vállalniuk kell, így saját magukra és családjukra már nem marad idejük. A kormánynak végre nem saját oligarcháik megtömésére és a gátlástalan, hazug, gyűlöletkeltő propagandára kell költenie a magyar emberek milliárdjait, hanem azokra az emberekre kell pénzt szánni, akik arra szentelik életüket, hogy másokon segítsenek!

Kép forrása: 24.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK