Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 augusztus
2017
HÍR
274 látogató

Az állami korrupció ellen nem a bércsökkentés a megoldás

Sok sikert kívánunk Vágó Gábornak a népszavazási kezdeményezéséhez, amely azt célozza, hogy korlátozzák az állami cégek vezetőinek fizetését, azonban az általa képviselt elképzelést liberálisként elvi és gyakorlati okokból nem áll módunkban támogatni. A kezdeményezés – bár ötletgazdáinak jó szándéka kétségbevonhatatlan – mégis végeredményben a demagógok malmára hajtja a vizet, akik elhallgatják azt a tényt, hogy amennyiben a piacinál jóval alacsonyabb szinten rögzítik az állami cégek vezetőinek a fizetését, akkor az nagyobb teret adna a Fidesz-kormány alatt elharapózott korrupciónak és vezetői alkalmatlanságnak az állami szférában. Az állami cégek vezetőit nem lehet összekeverni a közhivatalok élén álló politikusokkal, mert ez utóbbiaknak számos egyéb, nagy értékű juttatás is jár. Ha a cégvezetők bérét csökkentik, még kevesebb szakember marad ezeknél a vállalatoknál, és ez senkinek nem lehet az érdeke.

Éppen a Fideszre volt jellemző az, hogy ellenzékből populista módon követelte az állami vezetők bérének csökkentését, és miután kormányra jutott, saját kádereinek növelte a juttatásokat az állami szférában, mint például a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése esetében, ahol amíg nem a saját emberük ült az elnöki székben, addig törvényileg csökkentették a fizetését, később viszont Matolcsy György számára azt többszörösére emelték. Az elsőre csábítóan hangzó populista javaslatok nem orvosolják a mélyebb, rendszerszintű bajokat. Ezért ezt a népszavazási kezdeményezést nem támogatjuk, de bízunk abban, hogy még sok olyan kérdés lesz, amelyben az elveinkkel való szembefordulás nélkül is lehetőség nyílik a demokrata pártokkal való együttműködésére.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók