Belépek a Pártba
04 november
2014
HÍR
650 látogató

Az állam tönkreteszi az alternatív iskolákat

A Fidesz új költségvetési javaslata nemcsak a gimnáziumi rendszert teheti tönkre, hanem a civil fenntartású, alapítványi iskolákat is. A tervezet szerint ugyanis  a pedagógusok és az őket közvetlenül segítő dolgozók bérének állami támogatása a jelenlegi 75 százalékára csökkenhet az új tanévben. Az egyházi fenntartású iskolák támogatása eközben érintetlen marad.

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány újabb megszorításokkal sújtja az egyébként is csődközeli állapotban működő alapítványi iskolákat. Miközben a Fidesz mindent megtesz a gimnáziumok tönkretételéért, a civil fenntartású oktatási intézményeket sem hagyja működni. 

A Liberálisok szerint a stadionépítésekből, a kormány Várba költöztetéséből vagy éppen a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia megemelt támogatásából elégséges forrást lehetne átcsoportosítani ahhoz, hogy ne tegyen tönkre a kormány újabb iskolákat.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK