Belépek a Pártba
21 május
2019
HÍR
3768 látogató

Autókereskedőre cserélik az Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztost?

Budapest, 2019. május 21., kedd (MTI) – Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője arra vár választ Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy valóban egy szakmai tapasztalattal nem rendelkező jelöltet akar-e kinevezni az Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosi posztra.

Dr. Cserháti Péter

Bősz Anett keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Cserháti Péternek, az Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosnak nem hosszabbították meg a szerződését, így április végével távozni kényszerült az egészségügyi kormányzatból egy olyan szakember, akinek az orvosi, a kórházigazgatói és az államigazgatási tapasztalata is nagy volt.

A liberális politikus szerint a miniszter most egy olyan “outsidert”, Tóvizi Attilát készül kinevezni a posztra, aki korábban egy takarítóvállalat vezetője volt, valamint luxusautók bérbeadásával foglalkozott. Hozzátette: Tóvizi Attila – aki januártól a minisztérium központi közbeszerzésért felelős miniszteri biztosaként dolgozik – üzlettársa, egyesek szerint jó barátja is Kásler Miklós fiának.

Bősz Anett közölte: írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz. Arra vár választ, mi vezette oda, hogy ilyen döntést készül hozni, illetve törekszik-e arra, hogy egy szakmából érkező, hozzáértő és államigazgatási tapasztalattal is rendelkező szakembert nevezzen ki.

Tóvizi Attila

A Liberálisok országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a magyar társadalomra súlyos veszélyt jelent, hogy még szándékot sem látnak az egészségügy válságának megoldására a minisztériumban.

 

 

 

Szétcsúszik a minisztérium Kásler kezei között

Szétcsúszik a minisztérium Kásler Miklós kezei között ➡️ Luxusautó-kereskedőre cserélhetik az Egészséges Budapestért felelős miniszteri biztost, aki történetesen a miniszter fiának üzlettársa és jó barátja. Május 1-jén érkezett a hír, hogy menesztették Cserháti Pétert az Egészséges Budapest Program éléről, de azt nem tudni, hogy miért távozott a komoly szakmai tapasztalattal rendelkező vezető, és miért akarják őt egy olyan fiatalemberre cserélni, akinek sokkal kisebb tapasztalata van az államigazgatás területén. Írásbeli kérdéssel fordulok az Emmi vezetőjéhez, hogy minderre fény derüljön. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 👇

Közzétette: Bősz Anett – 2019. május 21., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK