Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

31 március
2019
HÍR
496 látogató

Állítson közös EP-listát a demokrata ellenzék, kössünk koalíciót az európai Magyarországért!

A Magyar Liberális Párt felkéri az Európa iránt elkötelezett demokrata ellenzéki pártokat, hogy állítsanak közös listát az EP-választáson, mert a szélsőséges és populista erőkkel szemben így lehet a legeredményesebben fellépni. Minden öt százalékot el nem érő kis párt ugyanis a Fidesz listáját fogja erősíteni, ez pedig komoly kockázatot jelent Magyarország jövőjére nézve. A Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése elvezethet oda, hogy a kormány kilépteti hazánkat az Európai Unióból. Szemmel látható ugyanis, hogy Orbán Viktor és pártja továbbra sem akarja betartani a demokratikus játékszabályokat, és folytatni fogja Európa-ellenes politikáját. Magyarország ellen jelenleg is több uniós eljárás folyik, a Fidesz győzelmével pedig tovább nőhet a szankciók és a kizárás kockázata.

A demokrata ellenzék közös felelőssége, hogy megvédje Magyarország uniós tagságát, ezért minél szélesebb együttműködésre van szükség. Az Unió-párti ellenzéki erők széthúzása és egymás elleni versengése szembegy az ország érdekével. Ha a Fidesz az országgyűlési választásokhoz hasonlóan eredményesen tudja mozgósítani híveit, a ma még biztosnak tűnő képviselői helyeket is elveszítheti az ellenzék. Jelenleg legalább négy demokrata ellenzéki párt áll az 5 százalékos küszöb környékén vagy alatta. Legrosszabb esetben ez akár 20 százalék körüli veszteség is lehet az Európa-párti erők oldalán.

A Magyar Liberális Párt szerint a jogállamot megszálló illiberális állam ellen csak akkor van esélye az ellenzéknek, ha együttműködik. Erre van szükség az uniós és az önkormányzati választásokon is, és nem csak a szavak szintjén. A Liberálisok ezért az elmúlt években képviselt politikájukkal összhangban a közös indulást szorgalmazzák a demokrata ellenzék pártjai között. Az a célunk, hogy Orbán Viktor és az Unió-ellenes Fidesz minél kevesebb mandátumot nyerjen májusban. Ezért azt javasoljuk, hogy a lengyel példához hasonlóan, a magyar demokratikus ellenzéki pártok is kössenek koalíciót az európai értékek és a demokrácia védelmében! Most még nem késő. Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és társai tovább gyengítsék az európai közösséget, hazánkat pedig kivezessék az Európai Unióból!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók