Belépek a Pártba
04 november
2019
HÍR
146 látogató

Állítsák vissza a Kossuth térre a Forradalom lángja emlékművet!

November 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 63. évfordulóján arra szólítjuk fel a Fidesz-kormányt, hogy minél előbb állítsa vissza a Forradalom lángja emlékművet a Kossuth térre. Orbán Viktor és kormánya meggyalázva az ’56-os forradalom hőseinek és áldozatainak emlékét, 2013-ban száműzte a szobrot a Parlament elől egy kutyafuttató mellé, helyette a Kossuth tér alatti szellőző alagútban alakítottak ki egy 56-os emlékhelyet.

Lugossy Mária alkotása korábban a forradalom leverésének legfontosabb szimbolikus helyszíne volt. A Liberálisok szerint a Göncz Árpád köztársasági elnök javaslatára, Mécs Imre ’56-os hős aktív közreműködésével felállított emlékmű nem egy kutyafuttató mellé, hanem a nemzet főterére való. Az obeliszk a mai napig arra emlékeztet minket: a szabadságért és a függetlenségért újra és újra meg kell küzdenünk. Magyarország függetlenségének záloga pedig az erős és sikeres Európai Unió, amely védelmet nyújt számunkra és garantálja az önállóságunkat. A Fidesz-kormány ennek a szövetségnek a szétbomlasztásán dolgozik, ahelyett, hogy ’56 hőseihez hasonlóan a szabadságjogok kiteljesedéséért küzdene. Az Orbán-rendszer keleti mintára bontja le és szállja meg a magyar demokrácia intézményrendszerét. A Liberálisok ezzel szemben a szabad és európai Magyarországért küzdenek, amely a nyugati szövetségi rendszer stabil és megbízható tagja.

November 4-én arra szólítjuk fel az Orbán-kormányt, hogy állítsa vissza a műemléket a Parlament elé, ahová való, hogy újra méltóképpen róhassuk le tiszteletünket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

A képeken Bősz Anett, Sermer Ádám és Szabadai Viktor, amint a II. kerületbe áthelyezett emlékmű előtt róják le tiszteletüket a forradalom áldozatai előtt.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK