Belépek a Pártba
04 november
2019
HÍR
78 látogató

Állítsák vissza a Kossuth térre a Forradalom lángja emlékművet!

November 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 63. évfordulóján arra szólítjuk fel a Fidesz-kormányt, hogy minél előbb állítsa vissza a Forradalom lángja emlékművet a Kossuth térre. Orbán Viktor és kormánya meggyalázva az ’56-os forradalom hőseinek és áldozatainak emlékét, 2013-ban száműzte a szobrot a Parlament elől egy kutyafuttató mellé, helyette a Kossuth tér alatti szellőző alagútban alakítottak ki egy 56-os emlékhelyet.

Lugossy Mária alkotása korábban a forradalom leverésének legfontosabb szimbolikus helyszíne volt. A Liberálisok szerint a Göncz Árpád köztársasági elnök javaslatára, Mécs Imre ’56-os hős aktív közreműködésével felállított emlékmű nem egy kutyafuttató mellé, hanem a nemzet főterére való. Az obeliszk a mai napig arra emlékeztet minket: a szabadságért és a függetlenségért újra és újra meg kell küzdenünk. Magyarország függetlenségének záloga pedig az erős és sikeres Európai Unió, amely védelmet nyújt számunkra és garantálja az önállóságunkat. A Fidesz-kormány ennek a szövetségnek a szétbomlasztásán dolgozik, ahelyett, hogy ’56 hőseihez hasonlóan a szabadságjogok kiteljesedéséért küzdene. Az Orbán-rendszer keleti mintára bontja le és szállja meg a magyar demokrácia intézményrendszerét. A Liberálisok ezzel szemben a szabad és európai Magyarországért küzdenek, amely a nyugati szövetségi rendszer stabil és megbízható tagja.

November 4-én arra szólítjuk fel az Orbán-kormányt, hogy állítsa vissza a műemléket a Parlament elé, ahová való, hogy újra méltóképpen róhassuk le tiszteletünket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

A képeken Bősz Anett, Sermer Ádám és Szabadai Viktor, amint a II. kerületbe áthelyezett emlékmű előtt róják le tiszteletüket a forradalom áldozatai előtt.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK