Belépek a Pártba
04 október
2019
HÍR
482 látogató

Államilag támogatott gyermekorvosi szakrendelőt a III. kerületbe!

Államilag támogatott, önálló gyermekorvosi szakrendelő létrehozását sürgette a III. kerületben Rózsa László óbudai lakos, az ellenzék helyi képviselő-jelöltje, Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője, Kiss László, az ellenzék óbudai polgármester-jelöltje és Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék XVII. kerületi polgármester-jelöltje.

Rózsa László arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyermekorvosi szakrendelő hiánya miatt hónapokat kell várni egy vizsgálatra a helyieknek, a gyerekeket betegen, lázasan, fájdalmak közt kell átszállítani a városon a legközelebbi gyermekkórházba. Mindeközben Bús Balázs fideszes polgármester szerint minden a legnagyobb rendben van a helyi egészségüggyel. „Jó, hogy vannak kulturális programok a kerületben, de ha az önkormányzat több százmillió forintot költ sörfesztiválokra és a helyi kultúrára, akkor a gyermekeink egészségére, jövőjére miért nem gondol?” – tette fel kérdését a háromgyermekes családapa.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy az államilag finanszírozott szakrendelő hiánya miatt sokan magánkórházakba kényszerülnek a kerületben. Akinek erre nincs pénze, hónapokat is várhat egy átlagos vizsgálatra, a hosszú várakozási idő pedig az ellátás nélkül maradt gyermekek egészséges fejlődését is veszélyeztetheti.

Sokadjára vagyunk itt a békásmegyeri rendelőintézet előtt, ahol változatlanul nincs megfelelő szakorvosi ellátás a gyermekek számára.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. október 4., péntek

 

Kiss László szerint mielőbbi változásra van szükség a kerület gyermekorvosi ellátásában, mert tarthatatlan, hogy tömegek nem kapnak megfelelő időben orvosi ellátást a hosszú várólisták miatt.

Gy. Németh Erzsébet tűrhetetlennek nevezte, hogy Budapest számos kerületében sem gyermekorvosi szakrendelő, sem gyermekorvosi ügyelet nem üzemel. Ennek híján a XVII. kerületből például a több mint 15 km-re lévő Heim Pál Gyermekkórházba kell szállítani a gyermekeket éjszaka vagy hétvégén. „Egy modern város nem létezhet megfelelő orvosi ellátás, és különösen gyermekorvosi ellátás nélkül. Az ellenzék október 13-tól Karácsony Gergely vezetésével gondoskodni fog arról, hogy minden kerületben gyors és szakszerű ellátásban részesülhessenek a lakók” – jelentette ki az ellenzék polgármester-jelöltje.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK