Belépek a Pártba
06 november
2016
HÍR
883 látogató

„All in” Andy Vajna mindent visz!

A szerencsejáték területén eddig is monopol helyzetben lévő kormánybiztos Andy Vajna, újabb előnyhöz jutott a szerencsejáték-törvény módosításának köszönhetően. Az Országgyűlés által kivételes eljárásban tárgyalt módosító javaslatnak köszönhetően (hétfőn beadták, kedden elfogadták és megszavazták), az online szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységek gyakorlása kizárólag a kormányhoz közeli emberek körére, vagyis Andy Vajnára és Szima Gáborra korlátozódik, hiszen csak ők indíthatnak online kaszinóoldalt, mivel csak nekik van ehhez megfelelő  engedélyük.

A Liberálisok felháborítónak tartják, hogy újabb területre terjesztették ki az aránytalanul nagy állami beavatkozást, hiszen a módosításnak köszönhetően meghatározzák, hol költhetik el a szerencsejátékban résztvevők az erre szánt pénzüket, így segítve elő ismételten a kormányközeli emberek vagyonának gyarapodását.  A szeptemberi módosítás óta a NAV feketelistájára 69 online szerencsejáték oldal került fel, ezek a cégek pedig biztosak lehetnek benne, hogy rövid időn belül blokkolásra kerülnek. Felmerül a kérdés.: vajon azért kellet ilyen gyorsan módosítani az említett törvényt, hogy Andy Vajna online kaszinója zavartalanul megnyithasson?

A Liberálisok számára elfogadhatatlan, hogy a magyar gazdaság ilyen jelentős  szelete két-három ember kezébe kerülhessen! Elvárjuk, hogy a kaszinók kiosztásáról nyílt tendereket követően és nem politikai hovatartozás alapján döntsenek, a koncessziók megítélését, illetve a kaszinók tényleges működését pedig egy független felügyeleti szerv ellenőrizze! Mindaddig, ameddig a kaszinó-bizniszből az online szerencsejátékra is átterjeszkedő Andy Vajna kaszinói nincsenek bekötve a NAV-hoz, minden olyan kormányzati kommunikáció, ami az illegális szerencsejáték-szervezők piacról való eltüntetéséről szól, csupán üres lózung marad!

 

Sermer Ádám, elnök LiFT (Liberális Fiatalok Társasága)

 

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK