Belépek a Pártba
29 november
2018
HÍR
334 látogató

Alaptörvény-ellenes a jobboldali sajtó totális centralizálása

Újabb szintet lépett a Fidesz pofátlansága; egy nap alatt söpörte maga alá, immár szervezetileg is a magyarországi média jelentős részét, rádiót, tévét, újságokat. A magyar sajtó nagyjából kilencven százaléka – ideértve a közterületi reklámpiacot is – a kormány, az állam kezében van, volt eddig is, a különbség mostantól az, hogy ezt nem is leplezik. Orbán végleg elérkezett arra a pontra, amikor már semmiféle látszatra nem ad. Hiába figyelmeztetett már többször is az Európai Unió és az Egyesült Államok, hogy a média bekebelezése a plurális, demokratikus élet megölésével és az illiberalizmus teljes hódításával egyenlő, a Fidesz a miniszterelnök utasításainak megfelelően foglalta el a sajtó egyre nagyobb területét.
Ma Magyarországon végképp nem beszélhetünk sajtószabadságról, a megmaradt szabad média egyik napról a másikra él, vagy az is a kormány kegyeiből létezik. Ez a helyzet nem pusztán az újságírók szabadságát korlátozza, hanem kifejezetten alaptörvény-ellenes. Megszünteti a szabad tájékozódás lehetőségét, egyoldalúan befolyásolja a közvéleményt, egyetlen demokratikus normának nem felel meg. A Magyar Liberális Párt nem csak azt várja el a Gazdasági Versenyhivataltól és a médiahatóságtól, hogy állítsa meg ezt a folyamatot, ne engedélyezze ennek a Fidesz-féle konglomerátumnak a létrejöttét, hanem az Alkotmánybíróságtól is elvárja: szerezzen érvényt a demokratikus média létezésének Magyarországon.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK