Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 november
2018
HÍR
241 látogató

Alaptörvény-ellenes a jobboldali sajtó totális centralizálása

Újabb szintet lépett a Fidesz pofátlansága; egy nap alatt söpörte maga alá, immár szervezetileg is a magyarországi média jelentős részét, rádiót, tévét, újságokat. A magyar sajtó nagyjából kilencven százaléka – ideértve a közterületi reklámpiacot is – a kormány, az állam kezében van, volt eddig is, a különbség mostantól az, hogy ezt nem is leplezik. Orbán végleg elérkezett arra a pontra, amikor már semmiféle látszatra nem ad. Hiába figyelmeztetett már többször is az Európai Unió és az Egyesült Államok, hogy a média bekebelezése a plurális, demokratikus élet megölésével és az illiberalizmus teljes hódításával egyenlő, a Fidesz a miniszterelnök utasításainak megfelelően foglalta el a sajtó egyre nagyobb területét.
Ma Magyarországon végképp nem beszélhetünk sajtószabadságról, a megmaradt szabad média egyik napról a másikra él, vagy az is a kormány kegyeiből létezik. Ez a helyzet nem pusztán az újságírók szabadságát korlátozza, hanem kifejezetten alaptörvény-ellenes. Megszünteti a szabad tájékozódás lehetőségét, egyoldalúan befolyásolja a közvéleményt, egyetlen demokratikus normának nem felel meg. A Magyar Liberális Párt nem csak azt várja el a Gazdasági Versenyhivataltól és a médiahatóságtól, hogy állítsa meg ezt a folyamatot, ne engedélyezze ennek a Fidesz-féle konglomerátumnak a létrejöttét, hanem az Alkotmánybíróságtól is elvárja: szerezzen érvényt a demokratikus média létezésének Magyarországon.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók