Belépek a Pártba
02 február
2018
HÍR
473 látogató

Akadálymentes metrót Budapestnek – Írj alá te is!

Kedves Barátaink! Tisztelt Támogatóink!

Hosszú, hosszú évtizedek óta várunk arra, hogy végre hozzálássanak a 3-as metró felújításához. A szerelvények mára életveszélyessé váltak, az állomások pedig romossá. Bár még mindig nem látjuk, hogy a munkálatok befejezésére honnan lesz pénz, legalább elkezdődött az építkezés.

Csakhogy a tervező, vagyis a főváros vezetése nem gondolt arra, hogy minden állomást akadálymentessé kellene végre tenni. Tarlós István és stábja nem gondolt a nehezen közlekedő idősekre, a babakocsis kismamákra, és a mozgáskorlátozottakra. A húsz állomásból hetet nem használhatna mindenki. Mindezt 2018-ban, Európában.

Az ellenzék közösen állt ki annak érdekében, hogy teljes hosszában akadálymentessé váljon a 3-as metró. Közösen kezdeményeztünk népszavazást annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon mindegyik állomás. A Kúria végül jóváhagyta a népszavazási kezdeményezést, így a budapesti lakosok dönthetnek a hármas metró jövőjéről. Arról, hogy minden állomás akadálymentessé váljon vagy sem. Harminc nap alatt kell 138 ezer aláírást összegyűjtenünk ennek érdekében. Az aláírásgyűjtés most hétfőn kezdődik.

Kilenc ellenzéki párt állt a kezdeményezés mögé, de így is szükség lesz minden segítségre, hogy célunkat elérjük. Arra kérünk Titeket, hogy támogassátok munkánkat! Szeretnénk, ha már a kijelölt határidő előtt meglenne a szükséges mennyiségű aláírás. Arra kérünk benneteket, hogy Ti is írjátok alá a népszavazási kezdeményezésünkről szóló íveket, és ha van szabad kapacitásotokat, segítsetek nekünk minél több embert meggyőzni az ügy fontosságáról! Minden segítségre szükség lesz.

Ahogy a budapesti olimpia ügyében, úgy a hármas metróval kapcsolatban is jobb belátásra kell térítenünk a fővárost és a kormányt. Írjatok alá, és ha tudjátok, aktivistaként is támogassátok az akadálymentesítést, és az erről szóló népszavazást!

Aki aláírni szeretne, az jelenleg az irodánkban teheti meg (1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.).
Hamarosan elérhetővé válik az aláíróív letölthető formában is! Ez a kitöltés után hozzánk eljuttatva szintén érvényesnek számít.

Aki akár csak egy órára is segíteni tudja az aláírásgyűjtést, Janás Ferencnél tud jelentkezni:

Tel: +36 70 882 7565
E-mail: janas.ferenc.lib@gmail.com

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK