Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 február
2018
HÍR
212 látogató

Akadálymentes metrót Budapestnek – Írj alá te is!

Kedves Barátaink! Tisztelt Támogatóink!

Hosszú, hosszú évtizedek óta várunk arra, hogy végre hozzálássanak a 3-as metró felújításához. A szerelvények mára életveszélyessé váltak, az állomások pedig romossá. Bár még mindig nem látjuk, hogy a munkálatok befejezésére honnan lesz pénz, legalább elkezdődött az építkezés.

Csakhogy a tervező, vagyis a főváros vezetése nem gondolt arra, hogy minden állomást akadálymentessé kellene végre tenni. Tarlós István és stábja nem gondolt a nehezen közlekedő idősekre, a babakocsis kismamákra, és a mozgáskorlátozottakra. A húsz állomásból hetet nem használhatna mindenki. Mindezt 2018-ban, Európában.

Az ellenzék közösen állt ki annak érdekében, hogy teljes hosszában akadálymentessé váljon a 3-as metró. Közösen kezdeményeztünk népszavazást annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon mindegyik állomás. A Kúria végül jóváhagyta a népszavazási kezdeményezést, így a budapesti lakosok dönthetnek a hármas metró jövőjéről. Arról, hogy minden állomás akadálymentessé váljon vagy sem. Harminc nap alatt kell 138 ezer aláírást összegyűjtenünk ennek érdekében. Az aláírásgyűjtés most hétfőn kezdődik.

Kilenc ellenzéki párt állt a kezdeményezés mögé, de így is szükség lesz minden segítségre, hogy célunkat elérjük. Arra kérünk Titeket, hogy támogassátok munkánkat! Szeretnénk, ha már a kijelölt határidő előtt meglenne a szükséges mennyiségű aláírás. Arra kérünk benneteket, hogy Ti is írjátok alá a népszavazási kezdeményezésünkről szóló íveket, és ha van szabad kapacitásotokat, segítsetek nekünk minél több embert meggyőzni az ügy fontosságáról! Minden segítségre szükség lesz.

Ahogy a budapesti olimpia ügyében, úgy a hármas metróval kapcsolatban is jobb belátásra kell térítenünk a fővárost és a kormányt. Írjatok alá, és ha tudjátok, aktivistaként is támogassátok az akadálymentesítést, és az erről szóló népszavazást!

Aki aláírni szeretne, az jelenleg az irodánkban teheti meg (1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.).
Hamarosan elérhetővé válik az aláíróív letölthető formában is! Ez a kitöltés után hozzánk eljuttatva szintén érvényesnek számít.

Aki akár csak egy órára is segíteni tudja az aláírásgyűjtést, Janás Ferencnél tud jelentkezni:

Tel: +36 70 882 7565
E-mail: janas.ferenc.lib@gmail.com

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók