Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 június
2018
HÍR
145 látogató

Adják vissza a Dagály fürdőt Budapestnek!

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány először tavaszra, majd a strandszezon kezdetére, később június végére ígérte a Dagály Strandfürdő újranyitását, ehhez képest a mai napig nem tudni, mikor készülnek el a felújítással. A fürdő honlapján az olvasható, hogy a strand fejlesztését 2018 tavaszáig befejezik és 2018 nyarán ismét látogatható lesz. A most készült fotók tanulsága szerint azonban a munkálatokkal a nyár végére sem fognak végezni, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen a strand felújítására kiírt pályázat csak május 7-én zárult le. A győztes Orbán Viktor jó barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Zrt. lett.

A fürdőt már két éve bezárták a 2017-es vizes vb-hez kapcsolódó építkezések és fejlesztések miatt. A versenyre és a hozzá kapcsolódó beruházásokra több mint 130 milliárd forintot elvertek, de a fürdőt a mai napig nem fejezték be. Ilyen volumenű beruházásoknál alapfeltétel, hogy csúszás esetére kötbért számolnak fel, a Dagály esetében azonban nem tudni, hogy ki fog fizetni a jelentős késés miatt.

A Liberálisok szeretnék tudni, hogyan fordulhat elő, hogy egy sokmilliárdos beruházás esetében nincs konkrét menetterv, ami alapján kalkulálni lehetne az átadás időpontját? Egyértelmű, hogy a kormány rossz gazdája a Dagály Strandnak, ezért azt javasoljuk, hogy az üzemeletetési jogok kerüljenek vissza a fővároshoz, és a fejlesztés lebonyolítását is bízzák Budapestre. Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy haladéktalanul tisztázza, pontosan mikor lehet újra látogatni a strandot!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók