Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 december
2018
HÍR
200 látogató

Áderhez fordulnak a Liberálisok a közigazgatási bíróságok miatt

A közigazgatási bíróságokon nem érvényesül majd az alaptörvényben is rögzített függetlenség és pártatlanság elve. Ezért arra kérjük Áder János köztársasági elnök urat, hogy kezdeményezzen előzetes normakontrollt a szerdán elfogadott, kétharmados törvénnyel kapcsolatban! A Liberális Párt szerint nyilvánvaló, hogy nem beszélhetünk független és pártatlan bíróságról, ha annak tagjairól a végrehajtó hatalom képviselője, az igazságügyi miniszter egy személyben dönthet. Minden jogi eszközt meg kívánunk ragadni annak érdekében, hogy ebben a formában ne állhassanak fel a közigazgatási bíróságok. Amennyiben a köztársasági elnök aláírja a törvényt, utólagos normakontrollt fogunk kezdeményezni. Ehhez a képviselők negyedének aláírására, vagy az alapvető jogok biztosának támogatására lesz szükségünk. Ha itt sem érnénk el sikert, készek vagyunk az Európai Jogok Bíróságához fordulni. Nem hagyhatjuk, hogy az illiberális állam folyamatos törvénysértéseivel kapcsolatban egy olyan bíróság döntsön, amely az Orbán-kormány miniszterétől függ. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Fidesz egy új bíróság létrehozásával akarja megúszni a felelősségvállalást a jogállami normák megsértése miatt.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók