Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 szeptember
2018
HÍR
519 látogató

A vizitdíj bevezetését kezdeményezzük, egy rendezett, átlátható egészségügyért

Éppen tíz év telt el a Fidesz által kezdeményezett, óriási károkat okozó vizitdíj-ellenes népszavazás óta. Tíz éve olyasmi történt, ami mára elképzelhetetlenné vált: a magyar állampolgárok olyan kérdésekről szavazhattak, amelyek szembementek a kormány akaratával. Tíz éve az Orbán-kormány történelmi bűnt követett el, amikor politikai haszonszerzés céljából a vizitdíj ellen tüzelte fel a magyar társadalmat, a felelőtlen akció sikerén felbuzdulva pedig elindult a populizmus végeláthatatlan lejtőjén.

Tíz éve lehetetlenítették el az elmúlt majd három évtized egyetlen valódi egészségügyi reformját, az ágazat pedig azóta sem tudott az érdemi fejlődés útjára lépni. Az egészségügyi intézmények évről évre óriási forrás-és munkaerőhiánnyal küzdenek, a szolgáltatás színvonala pedig már nem csak a nemzetközi innovációk és trendek világától került távol, de alapjaiban kérdőjelezi meg még a Fidesz alaptörvényében foglalt jogokat is.

A vizitdíj fájó hiányát jól mutatja, hogy egyes önkormányzatok és intézmények végső elkeseredésükben erkölcsileg és jogilag is aggályos megoldásokkal kénytelenek próbálkozni, lásd: az edelényi „kényelmi díj” esete.

A Liberálisok szerint ahelyett, hogy ebbe a méltatlan helyzetbe kergetjük az egészségügy utolsó, még működő bástyáit, ideje lenne szembenézni a valósággal: óriási szükség van egy átlátható, igazságos, az Európai Unió törvényeivel is összhangban álló, méltányos és megfizethető vizitdíj-rendszer bevezetésére! Egy olyan rendszerre, amely fenntartja a fizetés szociális alapú mentességének lehetőségét, amely a vizitdíjból befolyt összegek felhasználását a helyi intézményekre vagy önkormányzatokra bízza, és amely visszaszoríthatja a hálapénz és az aránytalan, átláthatatlan elosztás rendszerét is. Átláthatóan, rendezetten, követhetően működő egészségügyre van szüksége a magyar társadalomnak! Minden magyar állampolgár élete a tét.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók