Belépek a Pártba
25 szeptember
2018
HÍR
774 látogató

A vizitdíj bevezetését kezdeményezzük, egy rendezett, átlátható egészségügyért

Éppen tíz év telt el a Fidesz által kezdeményezett, óriási károkat okozó vizitdíj-ellenes népszavazás óta. Tíz éve olyasmi történt, ami mára elképzelhetetlenné vált: a magyar állampolgárok olyan kérdésekről szavazhattak, amelyek szembementek a kormány akaratával. Tíz éve az Orbán-kormány történelmi bűnt követett el, amikor politikai haszonszerzés céljából a vizitdíj ellen tüzelte fel a magyar társadalmat, a felelőtlen akció sikerén felbuzdulva pedig elindult a populizmus végeláthatatlan lejtőjén.

Tíz éve lehetetlenítették el az elmúlt majd három évtized egyetlen valódi egészségügyi reformját, az ágazat pedig azóta sem tudott az érdemi fejlődés útjára lépni. Az egészségügyi intézmények évről évre óriási forrás-és munkaerőhiánnyal küzdenek, a szolgáltatás színvonala pedig már nem csak a nemzetközi innovációk és trendek világától került távol, de alapjaiban kérdőjelezi meg még a Fidesz alaptörvényében foglalt jogokat is.

A vizitdíj fájó hiányát jól mutatja, hogy egyes önkormányzatok és intézmények végső elkeseredésükben erkölcsileg és jogilag is aggályos megoldásokkal kénytelenek próbálkozni, lásd: az edelényi „kényelmi díj” esete.

A Liberálisok szerint ahelyett, hogy ebbe a méltatlan helyzetbe kergetjük az egészségügy utolsó, még működő bástyáit, ideje lenne szembenézni a valósággal: óriási szükség van egy átlátható, igazságos, az Európai Unió törvényeivel is összhangban álló, méltányos és megfizethető vizitdíj-rendszer bevezetésére! Egy olyan rendszerre, amely fenntartja a fizetés szociális alapú mentességének lehetőségét, amely a vizitdíjból befolyt összegek felhasználását a helyi intézményekre vagy önkormányzatokra bízza, és amely visszaszoríthatja a hálapénz és az aránytalan, átláthatatlan elosztás rendszerét is. Átláthatóan, rendezetten, követhetően működő egészségügyre van szüksége a magyar társadalomnak! Minden magyar állampolgár élete a tét.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK