Belépek a Pártba
03 július
2014
HÍR
753 látogató

A választás előtti utolsó hónapokat a Fidesz és Tarlós a főváros teljes kiürítésére használja


Tarlós István szisztematikusan halad azon az úton, mely a főváros teljes kiüresítéséhez vezet. A főpolgármester a Fidesz-rendszer hű kiszolgálójaként adja át az államnak mindazt, aminek eladása ellen ő maga harcolt leghangosabban ellenzékiként.

Legutóbbi  ülésén a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége Tarlós István főpolgármester vezetésével úgy döntött, hogy eladja a Főgáz többségi részvénycsomagját mindössze 41.8 milliárd forintért. 2008-ban ugyanezt fontolgatta  az akkori városvezetés azzal a különbséggel, hogy akkor az értékesítési ár a mostaninak csaknem ötszöröse, 200 milliárd forint lett volna és a befolyt összeget uniós pályázatok önrészeként használta volna fel a városvezetés. Az akkor még ellenzékben lévő Tarlós vezette Fidesz őrült hisztériázás közepette esett neki a tervnek.

Mivel Lázár János kijelentette, hogy Budapesten 2020-ig nem lesznek közösségi beruházások, így értelemszerűen azok önrészére sem lesz szükség, így a korábban hisztérikusan tiltakozó Tarlós- immáron főpolgármesterként- nyugodtan herdálhatta el a budapestiek egyik legfontosabb vagyontárgyát, a Főgáz Zrt többségi tulajdonjogát és a cég menedzsmentjogait. A mindezért kapott ár alig ötöde a 2008-as pénzügyi válságban kínált árnak.

 A Főgáz nem az egyetlen vagyontárgy, amitől a főváros megválik, hiszen lapinformációk szerint állami kézbe kerülhet hamarosan a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a közterület-fenntartó is. Az állam szisztematikusan vesz el Budapesttől mindent: először a helyi önkormányzatok hatásköreit nyirbálta meg, majd bejelentette a minisztériumok költöztetését, a Vár elfoglalását, most pedig a fővárosi cégekre teszi rá kezét a Fidesz uralta állami irányítás és ennek minden bizonnyal itt még nincs vége.

A Liberálisok a fejlődő, nyitott városban hisznek, ezért is kínálják programjukban a budapestieknek a City-koncepciót, amely nagyobb önállóságot biztosítva a helyi közösségeknek, gátat szabhatna a centralizált hatalmi intézkedéseknek.
Őszintén reméljük, hogy a Tarlós István vezette budapesti Fidesz kirendeltség utolsó károkozását voltak kénytelenek elszenvedni a fővárosiak, és októbertől az új városvezetés visszavezeti Budapestet a fejlődő, autonóm európai városok sorába.

Szabadai Viktor, a Liberálisok Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK