Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 július
2014
HÍR
700 látogató

A választás előtti utolsó hónapokat a Fidesz és Tarlós a főváros teljes kiürítésére használja


Tarlós István szisztematikusan halad azon az úton, mely a főváros teljes kiüresítéséhez vezet. A főpolgármester a Fidesz-rendszer hű kiszolgálójaként adja át az államnak mindazt, aminek eladása ellen ő maga harcolt leghangosabban ellenzékiként.

Legutóbbi  ülésén a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége Tarlós István főpolgármester vezetésével úgy döntött, hogy eladja a Főgáz többségi részvénycsomagját mindössze 41.8 milliárd forintért. 2008-ban ugyanezt fontolgatta  az akkori városvezetés azzal a különbséggel, hogy akkor az értékesítési ár a mostaninak csaknem ötszöröse, 200 milliárd forint lett volna és a befolyt összeget uniós pályázatok önrészeként használta volna fel a városvezetés. Az akkor még ellenzékben lévő Tarlós vezette Fidesz őrült hisztériázás közepette esett neki a tervnek.

Mivel Lázár János kijelentette, hogy Budapesten 2020-ig nem lesznek közösségi beruházások, így értelemszerűen azok önrészére sem lesz szükség, így a korábban hisztérikusan tiltakozó Tarlós- immáron főpolgármesterként- nyugodtan herdálhatta el a budapestiek egyik legfontosabb vagyontárgyát, a Főgáz Zrt többségi tulajdonjogát és a cég menedzsmentjogait. A mindezért kapott ár alig ötöde a 2008-as pénzügyi válságban kínált árnak.

 A Főgáz nem az egyetlen vagyontárgy, amitől a főváros megválik, hiszen lapinformációk szerint állami kézbe kerülhet hamarosan a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a közterület-fenntartó is. Az állam szisztematikusan vesz el Budapesttől mindent: először a helyi önkormányzatok hatásköreit nyirbálta meg, majd bejelentette a minisztériumok költöztetését, a Vár elfoglalását, most pedig a fővárosi cégekre teszi rá kezét a Fidesz uralta állami irányítás és ennek minden bizonnyal itt még nincs vége.

A Liberálisok a fejlődő, nyitott városban hisznek, ezért is kínálják programjukban a budapestieknek a City-koncepciót, amely nagyobb önállóságot biztosítva a helyi közösségeknek, gátat szabhatna a centralizált hatalmi intézkedéseknek.
Őszintén reméljük, hogy a Tarlós István vezette budapesti Fidesz kirendeltség utolsó károkozását voltak kénytelenek elszenvedni a fővárosiak, és októbertől az új városvezetés visszavezeti Budapestet a fejlődő, autonóm európai városok sorába.

Szabadai Viktor, a Liberálisok Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók