Belépek a Pártba
03 július
2014
HÍR
1221 látogató

A választás előtti utolsó hónapokat a Fidesz és Tarlós a főváros teljes kiürítésére használja


Tarlós István szisztematikusan halad azon az úton, mely a főváros teljes kiüresítéséhez vezet. A főpolgármester a Fidesz-rendszer hű kiszolgálójaként adja át az államnak mindazt, aminek eladása ellen ő maga harcolt leghangosabban ellenzékiként.

Legutóbbi  ülésén a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége Tarlós István főpolgármester vezetésével úgy döntött, hogy eladja a Főgáz többségi részvénycsomagját mindössze 41.8 milliárd forintért. 2008-ban ugyanezt fontolgatta  az akkori városvezetés azzal a különbséggel, hogy akkor az értékesítési ár a mostaninak csaknem ötszöröse, 200 milliárd forint lett volna és a befolyt összeget uniós pályázatok önrészeként használta volna fel a városvezetés. Az akkor még ellenzékben lévő Tarlós vezette Fidesz őrült hisztériázás közepette esett neki a tervnek.

Mivel Lázár János kijelentette, hogy Budapesten 2020-ig nem lesznek közösségi beruházások, így értelemszerűen azok önrészére sem lesz szükség, így a korábban hisztérikusan tiltakozó Tarlós- immáron főpolgármesterként- nyugodtan herdálhatta el a budapestiek egyik legfontosabb vagyontárgyát, a Főgáz Zrt többségi tulajdonjogát és a cég menedzsmentjogait. A mindezért kapott ár alig ötöde a 2008-as pénzügyi válságban kínált árnak.

 A Főgáz nem az egyetlen vagyontárgy, amitől a főváros megválik, hiszen lapinformációk szerint állami kézbe kerülhet hamarosan a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a közterület-fenntartó is. Az állam szisztematikusan vesz el Budapesttől mindent: először a helyi önkormányzatok hatásköreit nyirbálta meg, majd bejelentette a minisztériumok költöztetését, a Vár elfoglalását, most pedig a fővárosi cégekre teszi rá kezét a Fidesz uralta állami irányítás és ennek minden bizonnyal itt még nincs vége.

A Liberálisok a fejlődő, nyitott városban hisznek, ezért is kínálják programjukban a budapestieknek a City-koncepciót, amely nagyobb önállóságot biztosítva a helyi közösségeknek, gátat szabhatna a centralizált hatalmi intézkedéseknek.
Őszintén reméljük, hogy a Tarlós István vezette budapesti Fidesz kirendeltség utolsó károkozását voltak kénytelenek elszenvedni a fővárosiak, és októbertől az új városvezetés visszavezeti Budapestet a fejlődő, autonóm európai városok sorába.

Szabadai Viktor, a Liberálisok Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK