Belépek a Pártba
25 november
2020
HÍR
802 látogató

A Szovjetunióba hurcolt magyarokra emlékezünk

A mai napon a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokra és kényszermunkásokra emlékezünk. 67 évvel ezelőtt ezen a napon érkezett haza a Gulagról a szabadon bocsátott magyar rabok első csoportja. Arra a 800 ezer honfitársunkra emlékezünk ma, akiket hadifogolyként vagy internáltként erőszakkal a Szovjetunióba vittek, fogságban tartottak és embertelen munkára kényszerítettek. Ez a nap arra figyelmeztet minket, hogy az alapvető emberi jogokat minden körülmények között tiszteletben kell tartani, és a nemzetközi politikában is a szabadságjogok elkötelezett hívei közötti szövetséget kell erősíteni. Tudnunk kell róla, és beszélnünk kell róla ezen a napon, hogy a társadalmunkból erőszakkal elhurcolt polgárok közt nagy számban voltak olyan, a magyarokkal évszázadok óta együtt élő kisebbségek tagjai is, akik sosem tértek haza, vagy akik életét véglegesen megnyomorították ezek a táborok.

Csak a szabadság politikája akadályozhatja meg, hogy a második világháború és az azt követő időszak borzalmai megismétlődhessenek. Az ENSZ Alapokmánya és a nemzetközi szervezetek biztosítékai, amelyek az emberi méltóság garanciáit a világon mindenütt letenni igyekeztek a ’40-es évek végétől, mind ezt a célt szolgálják. A Liberálisok továbbra is azért küzdenek idehaza és külföldön egyaránt, hogy senkit ne lehessen megkülönböztetni vallása, származása, bőrszíne, fogyatékossága, szexuális orientációja, politikai vagy világnézetei miatt!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK