Belépek a Pártba
18 március
2019
HÍR
433 látogató

A szingli szülők Orbán családpolitikájának a vesztesei – Bősz Anett a családvédelmi akcióterv kibővítését kezdeményezi

Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. Ők azok, akik lelkileg, jogilag és gazdaságilag is a legnehezebb helyzetben vannak. A kormány új családtámogatási akcióterve azonban mintha nem akarna tudomást venni róluk – hívta fel a figyelmet Bősz Anett hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján.

„Mi, Liberálisok abban hiszünk, hogy minden gyermek és minden szülő ugyanannyira fontos és értékes. A kormány azonban aszerint értékeli a magyar állampolgárokat, hogy hány gyermeket vállalnak, és házasságban vagy egyedül nevelik a gyermeküket” – jelentette ki a Liberálisok országgyűlési képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány hátrányosan megkülönbözteti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pont azokat, akik a legkiszolgáltatottabbak, és akik a leginkább segítségre szorulnának.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a Magyar Liberális Párt már korábban is kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely a nők jogaira koncentrál, és az isztambuli egyezmény mihamarabbi ratifikációjára, a gyermekbántalmazás és a nők munkapiaci diszkriminációjának visszaszorítására, az ellátórendszerek rugalmasságának és minőségének javítására, a megfelelő várandósgondozásra, valamint a szülészeti erőszak felszámolására tett javaslatainkat tartalmazza.

A Liberálisok politikusa hangsúlyozta: olyan támogatási rendszer kidolgozására van szükség, amely az egyedülálló szülők számára is segítséget nyújt az otthonteremtésben. Nem teheti meg a kormány, hogy 300 ezer szülőt és félmillió gyermeket cserben hagy – hívta fel a figyelmet Bősz Anett. Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kitért a szlovák elnökválasztásra is, és gratulált Zuzana Caputovának, a liberális elnökjelölt első fordulón elért eredményéhez. “Északi szomszédunk valódi európai választ tudott adni a térség jelenlegi legnagyobb kihívásaira: a korrupcióra, a populizmusra és a nacionalizmusra” – hangsúlyozta a Liberálisok politikusa, majd üdvözölte, hogy az elnökjelölt az egyenlő bánásmód elvét hirdetve külön hangsúlyt fektet a szlovák magyar kisebbség helyzetére is.

Az egyedülálló szülők Orbán családpolitikájának a vesztesei – A Liberálisok a családvédelmi akcióterv kibővítését kezdeményezik ‼️➡️SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ➡️

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 18., hétfő

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK