Belépek a Pártba
18 március
2019
HÍR
339 látogató

A szingli szülők Orbán családpolitikájának a vesztesei – Bősz Anett a családvédelmi akcióterv kibővítését kezdeményezi

Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. Ők azok, akik lelkileg, jogilag és gazdaságilag is a legnehezebb helyzetben vannak. A kormány új családtámogatási akcióterve azonban mintha nem akarna tudomást venni róluk – hívta fel a figyelmet Bősz Anett hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján.

„Mi, Liberálisok abban hiszünk, hogy minden gyermek és minden szülő ugyanannyira fontos és értékes. A kormány azonban aszerint értékeli a magyar állampolgárokat, hogy hány gyermeket vállalnak, és házasságban vagy egyedül nevelik a gyermeküket” – jelentette ki a Liberálisok országgyűlési képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány hátrányosan megkülönbözteti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pont azokat, akik a legkiszolgáltatottabbak, és akik a leginkább segítségre szorulnának.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a Magyar Liberális Párt már korábban is kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely a nők jogaira koncentrál, és az isztambuli egyezmény mihamarabbi ratifikációjára, a gyermekbántalmazás és a nők munkapiaci diszkriminációjának visszaszorítására, az ellátórendszerek rugalmasságának és minőségének javítására, a megfelelő várandósgondozásra, valamint a szülészeti erőszak felszámolására tett javaslatainkat tartalmazza.

A Liberálisok politikusa hangsúlyozta: olyan támogatási rendszer kidolgozására van szükség, amely az egyedülálló szülők számára is segítséget nyújt az otthonteremtésben. Nem teheti meg a kormány, hogy 300 ezer szülőt és félmillió gyermeket cserben hagy – hívta fel a figyelmet Bősz Anett. Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kitért a szlovák elnökválasztásra is, és gratulált Zuzana Caputovának, a liberális elnökjelölt első fordulón elért eredményéhez. “Északi szomszédunk valódi európai választ tudott adni a térség jelenlegi legnagyobb kihívásaira: a korrupcióra, a populizmusra és a nacionalizmusra” – hangsúlyozta a Liberálisok politikusa, majd üdvözölte, hogy az elnökjelölt az egyenlő bánásmód elvét hirdetve külön hangsúlyt fektet a szlovák magyar kisebbség helyzetére is.

Az egyedülálló szülők Orbán családpolitikájának a vesztesei – A Liberálisok a családvédelmi akcióterv kibővítését kezdeményezik ‼️➡️SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ➡️

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 18., hétfő

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK