Belépek a Pártba
18 március
2020
HÍR
797 látogató

A Szerencsejáték Zrt. segítse ki az egészségügyet!

A Magyar Liberális Párt számításai szerint a Szerencsejáték Zrt. több mint fél billió forintos tavalyi forgalmából 11 milliárd forintot meghaladó összeget lehetne a forráshiányos egészségügyre átcsoportosítani, ebből lehetne lélegeztetőgépet, koronavírus-teszteket és védőfelszereléseket vásárolni.
A Szerencsejáték Zrt-nek 553 milliárd forintos forgalma volt tavaly. Ennek a korábbiakban 2%-a szponzorációra fordítható összeg volt, ez jelen szabályok szerint 0,75 százalék, ami egy tulajdonosi döntéssel megváltoztatható. A tulajdonos a Magyar Állam. A szponzorációra fordítható keretet ismét 2%-ra emelheti a vállalat, egyetlen tulajdonosi döntéssel, ez több mint 11 milliárd forintot jelent.
A tulajdonos képviselője a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Máger Andrea dönthet a szponzorációs keret felhasználásáról.
Ez a magatartás nem idegen a vállalattól: a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak és kármentésének megsegítésére annak idején 2 milliárd forintot költött a Szerencsejáték Zrt.
A veszélyhelyzetben indokolt egy hasonló döntés, a forrásszükségletekre való tekintettel egy nagyobb, 11,06 milliárd forintos keret egészségügyre való átcsoportosítása. A reklámkeretből szintúgy milliárdok csoportosíthatók át.
A Liberálisok arra kérik Máger Andreát, hogy haladéktalanul intézkedjen, és tegye lehetővé, hogy a vállalat jelentős összeggel támogassa a forrás- és eszközhiányos egészségügyet.

Kép forrása: szerencsejatek.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK